מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה דחופה!איתי17/03/2008
לפני כחודש חברתי עשתה בדיקת HIV בביה"ח מאיר.
לאחר כשבוע היא קיבלה בכתב תוצאה שלילית. אני גם עשיתי בדיקה בועד למלחמה באיידס והתשובה שהתקבלה הינה שלילית. מייד לאחר קבלת התשובות החלנו לקיים יחסי מין ללא אמצעי מניעה. אתמול התקשרה מזכירה מקופת החולים אל ביתה של חברתי ומסרה שרופאת המשפחה
שלה מבקשת שהיא תבוא לבצע בדיקות דם.יש לציין שמעולם רופאת המשפחה של חברתי
לא פנתה אליה בבקשה לבצע בדיקות דם ואין לחברתי מחלות המצריכות בדיקות\מעקב.
חברתי סיפרה לי שפנו אליה מקופת החולית ואני ישר חשבתי שאולי זה קשור לבדיקת ה-HIV שהיא עשתה לפני כחודש. סיפרתי לה את החשש שלי ושנינו נתקפנו חרדה ופחדים נוראיים. היא הצליחה להשיג את הטלפון של רופאת המשפחה שלה דרך 144 והתקשרה אל ביתה אתמול בערב. בשיחה שערכה איתה היא שאלה האם יש סיבה לדאוג בשל כך שהיא פנתה אליה וביקשה שתבצע בדיקות דם. הרופאה אמרה שאין לה מה לדאוג ושהיא בסה"כ ראתה בתיק הרפואי שלה שהיא לא ביצעה מזה הרבה זמן בדיקות דם ולכן היא מבקשת זאת ושהטפסים נמצאים אצל המזכירה. אני לא רגוע בשל פנייתה של רופאת המשפחה אל חברתה בבקשה לבצע בדיקות דם, זה נראה לי מאוד מחשיד.
א. האם יש מצב שביה"ח עשה טעות בתוצאות הבדיקות שמסר לחברתי ?
ב. אם אגש לקופ"ח, אקח את הטפסים שהשאירה רופאת המשפחה ואראה שאין שם בדיקת HIV אני יכול להיות רגוע או שעדיין הרופאה יכולה לשלוח את הדגימה לבדיקה מבלי שרשום בהפניה ?
ג. מה אתם ממליצים לי לעשות בכדי שארגע\אדע את האמת ?
בברכה ותודה,
איתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה...
ד''ר דניאל אלבירט19/03/2008הסיפור שאתה מתאר לא נראה לי מדאיג כלל, אולם כנגד חששות ודאגותיכם אני לא יכול לעשות כלום.
מכיון שאין לי פרטים לגבי המקרה אני יכול רק לשער השערות ולתת לכם מידע שידוע לי מעבודתי בקופ"ח:
1. אכן בקופ"ח חולים מדי פעם עושים "מבצעים" של איתור מטופלים שלא עברו בדיקות בשנים האחרונות ומזמנים אותם לבדיקות דם, ל"ד, דופק ומשקל. זה נקרא "רפואה מונעת" !
2. לא נראה סביר, ועד כמה שאני יודע אין טעיות כאלה שמודיעים על בדיקה שלילית למטופל ולקופ"ח משהוא אחר. חברתך בטח קיבלה את תוצאות הבדיקה בכתב מבי"ח מאיר שבדיקתה שלילית - שהיא תסתכל שוב בטופס ותראה שהשם שלה מתנוסס על תוצאת הבדיקה.
3.אסור !!!! לשלוח בדיקה ל HIV ללא קבלת הסכמה בע"פ של הנבדק וכמובן אין דבר כזה שבדיקה ל HIV נשלחת מתוך טופס אחר....
4. לסיכום, הסיפור לא נראה לי קשור ל HIV ויותר נראה כי "הדבקתם חששות" להליך של רפואה מונעת. (אגב אני מקוה שהמטופלים שלי יותר סומכים על תשובותיי...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)