אמינות הבדיקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמינות הבדיקה
    תומס
    19/03/2008

לפני כשבועיים הגעתי לאחד המרכזים לעשות בדיקה. מזה כארבעה חודשים אני מרגיש רע מאוד עם תסמינים הכוללים :חולשה על סף עילפון, רעידות בגוף, פריחות על החזה ועל הצוואר, קשיי נשימה וחום נמוך ועוד. האחות הבחינה במצוקתי והחליטה לעשות לי בדיקה במקום ולהחזיר לי תשובה כעבור שעה וחצי. התשובה הייתה שלילית ונאמר לי שבדור הרביעי של הבדיקות אני יכול להיות שקט ורגוע. ובכל זאת קראתי באחת מהתשובות שלכם שישנו סיכוי שבמקרים מסויימים התשובה תהיה שלילית למרות שהנגיף קיים. אני רוצה ציןן שהבדיקה נעשתה חצי שנה לאחר המגע האחרון. האם אני צריך לחשוש לאור הסיכויים לתשובה שלילית לא נכונה ולאור התסמינים? תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אמינות הבדיקה

הוספת תגובה

• אמינות בדיקות האיידס מהדור הרביעי

ד''ר ננסי אגמון לוין
    20/03/2008

תומס שלום,
    אני חושבת שבכל הנוגע לנגיף האיידס אתה יכול לחלוטין להרגע. בדיקות האיידס מהדור הרביעי מאוד מאוד אמינות, ולפי הסיפור שלך גם בדיקה פשוטה היתה מאוד אמינה. מאידך אתה לא מרגיש טוב וצריך בדיקת רופא - כידוע לך יש עוד כמה מחלות שגורמות לתסמינים שאתה מתאר.
    אנא פנה לרופא המשפחה שלך לבדיקה מקיפה.
    תרגיש טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמינות הבדיקה

תומס
    21/03/2008

ד"ר ננסי תודה על התשובה ועוד שאלת המשך קטנה. בנוגע לאמינות הבדיקה כוונתי לא הייתה בהקשר של משך הזמן מאז המגע האחרון (חצי שנה כפי שציינתי) אלא בנוגע לאחת מתשובותייך בפורום . בתשובה זו את טענת שישנם מקרים בהם הנוגדנים לא פועלים ולכן בדיקת האליזה תצא שלילי false . להזכירך אני זה שלפני שבועיים ניגשתי לאחד המרכזים הגדולים לאיידס והבדיקה נעשתה לי במקום (תשובה לאחר שעה וחצי). מהזווית הזאת, האם ייתכן שהתשובה איננה נכונה, לאור התסמינים שתיארתי? האם חשד בעבר לcfs או מחלה אחרת יכול להשפיע?
    האם ניתן לפנות אליכם באופן אישי? במייל או בטלפון
    אני מודה לכם על הסבלנות ועל התשובות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו