מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהאריקה22/03/2008
שלום,
בהמשך למה ששאלו לפני כן...על עקיצת דבורה
ניתן להבין מהתשובה שלא נדבקים באיידס דרך עקיצת דבורה כי לבע"ח אין את הנגיף
האם הנגיף יכול לעבור אם הדבורה דקרה עם העוקץ שלה אדם נשא/חולה ולאחר מכן דקרה אותי
או שמא הנגיף לא שורד ??
*אשמח אם תפרט לי מניסיונך המקצועי למה אין או יש אפשרות להעברת הנגיף ואם בכלל מדקירה בכמות כזו האם העוקץ הוא כמו דקירת מחט??
*חשוב לי לציין שהיא לא מתה אחרי העקיצה ואם היא דקרה משהו לפני יש חשש??
שוב אודה לך על ההסבר אני קצת בבלבול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבורים, יתושים ומיני חרקים
ד''ר דניאל אלבירט23/03/2008לצערי התשובה לשאלה היא לא כל כך מתוחכמת....
בלי להכנס לביולוגיה של חרקים (שהרי דבורה במידה והיא עוקצת היא מתה ולא יכולה לעקוץ שוב..), אבל לצורך הענין, כל חרק עוקץ כולל יתושים, דבורים ואפילו כאלה שעוקצים עמוק ושואבים דם כמו קרציות, לא נמצא אף מקרה שהוכח לגביו כי זו היתה דרך ההדבקה.
למרות שתאורתית נשמע הגיוני כי במידה ומישהו יהיה סגור בחדר עם חולה איידס ויהיו חרקים שיעקצו כל הזמן בניהם - אזי תיהיה הדבקה, מבחינה ביולוגית מסתבר שזה פשוט לא קורה !
ההסברים יכולים ליהיות רבים כולל העומס הנגיפי בטיפה כה קטנה על פני העור, יכולת הנגיף לשרוד בסביבה לא אנושית ועוד.
זה הידע המקצועי המקסימלי שאני יכול לנפק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)