מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה מאיידסעליזה10/07/2013
שלום לכם יש לי מספר שאלות שמעלות בי ספקות רבים לאור המידע הרב שנמצא באינטרנט ומטעה המון אנשים אז הייתי רוצה לשמוע מקור אמין.1. האם מחיכוכים איברים של איבר המין הנשי לבין איבר המין הגברי עלולים לגרום להדבקה באיידס?2. לפני שנתיים היה לי מגע מיני יחיד לא מוגן עם חבר שהיה לי שנה(אציין שהיינו יחד הוא תרם דם, והציע את הרעיון ששנינו ניבדק אך אני סירבתי מחרדה שלי לבדיקות) הוא חדר אליי בערך 15 שניות עם הפסקות עם קצה הפין ולא שפך או גמר הייתה רק רטיבות מצדי האם הסיכוי גבוה חלילה לאיידס?3.לפני חמש שנים ביצעתי מין אוראלי בגבר שהכרתי הוא גמר מחוץ לפה שלי על הפנים ואני ישר רצתי לשטוף את הפה והעין כי הזרע היה קרוב לעין אמצע הפנים האם זה מסוכן?4. האם משני פצעים פתוחים יכולה להיווצר הדבקה?פצעים קטנים או שצריך פצעים גדולים מאוד??זה לא ברור לי כי יש מידע רב באינטרנט שמבלבל אותי.5. האם דם שיוצא מפצע של חצ'קון עלול לגרום להדבקה באיידס?6. האם מגע של דם שנכנס לעיניים הוא מסוכן?או שגם פה צריך כמות עצומה?אני מדברת על כמות קטנה כמו חצ'קון או טיפות דם שחודרות לעין.אני שואלת כי פוצצתי לחברה חצ'קון ובמידה וקפץ בטעות דם לעין זה מסוכן?מרבית הדם היה על הידיים שלי ושלה ובמידה וחלילה היה חתך לא שזכור לי זה מסוכן?.?.מחכה לתשובה מודאגת:(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה מאיידס - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`10/07/2013בכל שישה המצבים שתארת אין כל סיכוי להדבקה. כללית יש צורך בכמות גדולה של דם ובחדירה ממש לזרם הדם על מנת להדבק. לסיכום , אין כל סיכוי שנדבקת מאחד מן הסיטאציות שתארת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהre חרדה מאיידס
עליזה10/07/2013פרופסור ראשית כל תודה על תגובתך אני מאוד מעריכה את זה.בעניין החדירה עם בן זוגי האחרון אתה אומר שאין סיכוי שנדבקתי בגלל שציינתי שהוא תרם דם?נניח והוא שיקר ולא תרם וחלילה הוא נשא פוטנציאלי יש לי ממה לחשוש?שהרי לא ראיתי עדויות בכתב לכך שתרם דם האם יש לי סיבה להילחץ???.?וכמו כן בחדירה אני זוכרת שהוא לא שפך כלום כי החדירה הייתה קצרה ולוקח לו זמן לגמור.ובעניין המגע עם הדם איזה כמות של דם נניח צריכה לחדור לעין,לפה או לכל רירית על מנת שתתרחש הדבקה?אותו שאלה בעניין פצעים פתוחים אם תרשום לי דוגמאות זה מאוד יעזור.כי שוב אני אומרת לך שאני בחרדה מדם של חצ'קון!אם נניח היה לשנינו פצעים ישירים עם דם בכמות של חצ'קון זה סכנה?ואם התחכחתי עם גבר והוא גמר בחוץ על איבר מיני ונניח נכנסו טיפות קטנות של זרע בטעות זה מסוכן??אני באמת שואלת את השאלות בתום לב ובחרדה מלאה מחכה לתשובה.תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהre חרדה מאיידס - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`10/07/2013אין טעם לתת דוגמאות ואין גם ידיעה ברורה כמה דם מדביק. אבל ברור לגמרי ממה בדקו וצפו במשך שנים שמכל הנסיבות שתארת ומכל מה שידוע שאין אין אין (כמה פעמים צריך עוד לומר זאת??)הדבקה ולא תוארה כזאת מכל הנסיבות שתארת. אם את ממשיכה לפחד אז ראוי ורצוי שתלכי לטיפול נפשי שישחרר אותך מזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני נ.ב
עליזה10/07/2013ולא הבנתי כתבת לי שצריך בחדירה שיהיה דם?לא מספיק נניח שיהיה זרע להדבקה?אני לא מבינה כל כך הדבקה במגע מיני מתרחשת כאשר יש דם גם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני נ.ב - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`10/07/2013לא כתבתי ולא אמרתי שבמגע מיני ההדבקה היא מן הדם!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)