שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    חרדונית
    19/08/2013

שלום לחברי הפורום.

יש לי שתי שאלות לרופאים באתר.
    האם יש סיכוי להידבק באיידס או בצהבת בנשיקה צרפתית (בהנחה כמובן שהפרטנר נושא איזו מחלה נוראית אחת מאלו או דומות לה) כשלי יש בעיית דימום מהחניכיים לאחר צחצוח שיניים וצחצחתי שיניים כחמש דקות לפני הנשיקה ובנוסף כשהשפתיים מעט סדוקות?
    יש לציין שהפרטנר שלי לנשיקות נראה אדם חביב מן הישוב (דייט שלישי ורק עכשיו הוא העיז לנשק אותי) אלא שהוא ממש שאב ונשך לי את השפתיים מה גם שהוא גם נישק אותי בצוואר שם יש לי פצעון שהתפוצץ לפני שלושה ימים ונותר ממנו פצע קטן.

שאלה שנייה... כבר ביקרתי בפורום הזה לא מעט ותמיד נאמר לי שאין סיכוי להדבקה בדרכים שתיארתי... אבל במהלך הקיץ האחרון כבר פעם רביעית שבלוטה (כנראה לימפה) מתנפחת, מאדימה וכואבת מאד למספר ימים מתחת לבית השחי שלי - הדבר חולף לאחר מספר ימים בודדים.. האם יתכן שהתופעה הזו קשורה איכשהו להידבקות חלילה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

פרופ` צבי בנטואיץ`
    24/08/2013

אין כל סיכוי להדבק בנשיקה צרפתית כולל אם יש בעיית חניכיים או דימום בפה. הסיבה היא שהרוק ונוזלי הרוק בפה מנטרלים את הנגיף.
    לגבי נפיחות הבלוטה-זה בכלל לא סימן מובהק לנשאות ויש הרבה סיבות אחרות לכך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו