אמאל'ה, תרגיעו אותי. שאלה לא שגרתית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמאל'ה, תרגיעו אותי. שאלה לא שגרתית
    שואלת
    27/08/2013

היי, זו עשויה להיות שאלה מוזרה (אני מאמינה), אך מקווה שתמצאו לנכון לקרוא אותה עד סופה ולהשיב לי עליה.

כהרגלי, כשאני נכנסת לחדרי שירותים ציבוריים אני עורכת טקס קצר ובו אני בין היתר עם המון נייר טואלט ובאמצעות הרגל מנקה את האסלה - דפנותיה הפנימיות והחיצוניות. כך גם עשיתי היום אלא שבטעות מעדתי ורגלי (שהייתה נעולה באולסטאר - נעליים שרובן עשויות בד) נטבלה במי האסלה.

ברור לי לחלוטין שממים לא ניתן להידבק בשום דבר, אלא שבמקרה הספציפי הזה מדובר בחדר שירותים חשוך (אין מנורה) שכבר ראיתי בו בעבר (מזל שיש בטלפונים החכמים פנס) "מראות קשים" - לרוב שתן אך לעיתים גם נוזלים שקשה לי להגדירם בוודאות ושאף גרמו לי לא אחת להתאפק שעות מרובות ולוותר על כניסה לשירותים.

יש לציין שכף רגלי שנרטבה מעט, לא ממש חתוכה או פצועה, אך ברגלי יש מעין קילופים של העור בעיקר בין האצבעות (כנראה סוג של פטריה או סתם יובש) כך שהעור מעט סדוק, ובנוסף לפני כ 3 ימים התפוצצה לי שלפוחית באותה רגל (כעת נותר מעין גלד ועור קשה) וכן באותו יום (יום א) היא אחת מאצבעותיי נפצעה במהלך קציצת ציפורניים.

אני בטיפשותי לא הסרתי נעליים ונשארתי איתן ורק לאחר כ20 דקות עלה בדעתי להיפטר מהנעל עד שתתייבש.

האם ניתן להידבק כך, בהנחה ששחו במי האסלה נוזלים שיש ביכולתם להעביר את נגיף ה HIV ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אמאל'ה, תרגיעו אותי. שאלה לא שגרתית - תגובה

ד``ר מרגלית לורבר
    03/09/2013

אין מצב שנידבקת ממי השירותים
    אפילו מגע של דם מודבק ב HIV ישירות על העור איננו מדבק !!!
    כך סבודאי שמגע של מי שרותים על העור איננו מדבק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו