מגע עם דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מגע עם דם
    ר
    09/09/2013

שאלה לא שגרתית, אולם אשמח למענה.
    הייתי במכון להסרת שיער בלייזר והסרתי שיער מאיזור הבטן והגב התחתון (כך שתחילה שכבתי על הגב ולאחר מכן על הבטן). בצד הבטן (מותן) היה לי חתך כתוצאה מגילוח בסכין בבית קודם להגעה לטיפול. תוך כדי הטיפול, המטפלת גם גילחה מספר אזורים שנותר בהם שיער. לאחר סיום הטיפול, כאשר קמתי ממיטת הטיפול, הבחנתי בכתם דם קטן על הכיסוי (גליל סדין) שהיה מונח על מיטת הטיפול עליו שכבתי. לשאלתי, השיבה המטפלת כי יתכן שהדם כלל לא שלי, כי אם של מטופל אחר (לא החליפו כיסוי). אציין כי במקום מספר חדרי טיפול, וכי תחילה היינו בחדר אחר כ-2 דקות ורק לאחר מכן עברנו לחדר טיפול הנוכחי. ככל שמדובר בדם של מטופל אחר ולא שלי, לא ברור כמה זמן הדם היה באוויר (אם מעט זמן או הרבה) לפני ששכבתי על מיטת הטיפול. האם יש סיכוי להדבקה כתוצאה ממגע עם טיפת הדם הנ״ל, בהתחשב בעובדה כי היה לי כאמור חתך באזור?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מגע עם דם

הוספת תגובה

• מגע עם דם - תגובה

פרופ` צבי בנטואיץ`
    11/09/2013

אין מצב של הדבקה בנסיבות שתארת. דרושה כמות דם גדולה וחדירה לעומק של פצע בעור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו