מין אורלי האים קיים סיכון או לא ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מין אורלי האים קיים סיכון או לא ?
    איתן
    28/11/2013

הדעות מאוד לא אחידות לגבי מין אורלי הוועד למילחמה באידס אומר שלא קיים סיכון להידבק ב hiv ואתם טוענים אחרת לפחות דר מרגלית בתשובותה עונה סיכון תאורתי לא אפסי האים אפשר ליישר קו ולתת הסבר מדויק באיזה מיקרים קיים סיכון באיזה סוג של פצעים מדובר שאומרים שלא יהיו פצעים בפה הכוונה לפצעים מדממים שמהווים סיכון נא תסבירו מה הסיכון במילים ברורות במין אורלי במציצה למוצץ שמוצץ לגבר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אוראלי

עפר
    28/11/2013

איתן,
    אתה תצטרך הרבה סבלנות לקבל תשובה מוסמכת,
    כעקרון, ממין אוראלי הניתן לאישה לא ניתן להידבק. לא כל המומחים אומרים את זה, אבל זה כבר די ברור. פרופסור בנטואיץ אומר את זה בצורה די ברורה.

לגבי מתן אוראלי לגבר: היו בהיסטוריה אולי חמישה מקרים של הדבקה כזו וגם במקרים האלה בכלל לא בטוח שלא היו סיבות נוספות. כעקרון, הסיכון קיים איפה שהוא, אבל הוא תיאורטי. מה זה תיאורטי? שצריכים להתקיים תנאים מאד קיצוניים על מנת שהוא יתגשם (למשל פצעים פתוחים בפה. אתה מכיר מישהו שמעניק מין אוראלי תוך כדי שהפה שלו מדמם? אני לא).

אם הענקת מין אוראלי לאישה - אף מומחה רציני לא ישלח אותך אפילו להיבדק.
    אם הענקת מין אוראלי לגבר - יגידו לך שבתיאוריה יש מעט יותר סיכון, אבל גם יאמרו לך שאתה יכול לישון בשקט).

אגב, דוקטור לורבר היא הרופאה היחידה ששמעתי עליה, שלא אומרת בצורה ברורה שאין סיכון בהענקת מין אוראלי. אם היית מקבל את התשובה מפרופסור בנטואיץ, כנראה היית הרבה יותר רגוע עכשיו).

אני מקווה שעזרתי לך, כי קשה לי להאמין שתקבל כאן תשובה מרופא מוסמך לפני יום ראשון או שני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעופר

איתן
    29/11/2013

קודם כול תודה לך על האכפתיות ושענית לי נכון הדעות הם מאוד חלוקות י בשאלתי הקודמת כתבתי לדר שהיה לי פצע קטן של הרפס ומצצתי למישהוא וולא היה לי דימום אני משער שבאמת מין ההגיוןן שיהיה דימום בפה או בשפה בשביל להידבק דר מרגלית בתשובתה די היתה קיצונית וענ.ה שתאורתית יכולה להתקיים הדבקה אני גם דקססטי והבנתי שבעולם לא נירשמו מיקרי הדבקה על רקע אורלי בלבד לנגיף צריף תנאים מאוד מיוחדים בכדי שיעבור טמפ חום וסביבה נוחה מין הסתם במין אורלי אין את התנאים הנל ובנוסף יש חימצון של האויר אבל אני לא מבין למה באמת פרפ צבי יכול באמת להגיד שהסיכוי אפסי ואלולי דר מרגלית אומרת תאורתית תתכן הדבקה אבל הסיכון נמוך אבל לא אפסי צריך לתת חד משמעית תשובה ברורה שאנשים ידעו האם יש סיכון או אין סיכון ושקיים דימום מתכוונים לדימום לאחר עקירת שן לא לפצעון . מה אתה חושב אני צודק או לא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיתן

עפר
    29/11/2013

אני באמת לא חושב שיש לך איזו שהיא סיבה לדאגה ואני מסכים איתך שהתשובות בפורום הזה לפעמים יותר מלחיצות ממרגיעות, גם כשאין שום סיבה להילחץ.

אני מניח שהסיבה שלא אומרים באופן מוחלט שאין שום סיכון להידבק ממין אוראלי היא כמו הסיבה שאומרים לך להיבדק רק אחרי שבעה שבועות, למרות שברור לכל המומחים שכבר אחרי 30 יום הבדיקה המשולבת אמינה בקרוב ל- 100%.

אגב, דוקטור לורבר מגיבה תמיד בוודאות גמורה על אמינות הבדיקה אחרי 30 יום וכותבת שאין צורך להיבדק מאוחר יותר, ורופאים/מומחים אחרים כן אומרים שרק אחרי 7 שבועות יש בטחון מלא.
    כך שאתה כנראה צריך לבחור את המומחה הנכון לכל שאלה בנפרד...

אם האנגלית שלך טובה מספיק, אז תיכנס ללינק הזה. זה פורום אמריקאי פעיל מאד והמומחים בו כותבים בוודאות גמורה שאין שום סיכון במתן מין אוראלי, גם לאישה וגם לגבר.

מקווה שעזרתי לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעפר

איתן
    29/11/2013

אתה צודק צרייך להפנות כול שאלה למומחה שלא מקמין במתן התשובה . אני רוצה להפנות את שאלתי אליך בצעתי מין אורלי כאשר היה לי פמע בשפתיים הרפס אבל בפרוש לא דימם היה יבש וקטן . כשמתכוונים לפצעים מה הכוונה לפצעים מדממים בפה ? אגב אני חושב ש99.9 מהמקרים של הדבקה נערכים בחדירות לא מוגנות אגב הוועד למילחמה באיידס כן אומר חדירות עם קנדום זה מה שמגן חדירות ללא קנדום רק הם מסוכנות וגם אז זה לא הדבקה 1 ל1 ולבסוף אתה צודק אני גם הבנתי ממאתרים בחול שמספיק היום 28 ימים 4 שבועות לכול היותר לביצוע הבדיקה המשולבת קמבו ואלייזה ולא כפי שאומרים 7 שבועות אכי מצחיק שדר לובר למרות שמחמירה בשאר תשובתיהה כאן היא אומרת במדויק תשובה נכונה מעניין למה ?......8

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיתן

עופר
    29/11/2013

חשוב שתזכור שבסך הכל למדתי את הנושא באופן עצמאי ואני לא רופא ולא מומחה מוסמך.
    כך שאם אתה רוצה תשובה מוסמכת, תצטרך לחכות לא מעט.

למיטב הבנתי, אין שום סיכוי שנידבקת ממתן מין אוראלי. אף רופא או מומחה רציני לא ימליץ לך להיבדק, אבל הרבה אתרים ומומחים שלא רוצים לקחת סיכונים, יגידו לך שהסיכוי הוא אפסי, אבל הוא לא אפס (ובתיאוריה הם אולי צודקים, אבל גם הסיכון שתיהרג היום מפגיעת ברק הוא תיאורטי ואיננו אפס).

אני מציע שתחכה לתשובה של פרופסור בנטואיץ, או שפשוט תקרא מה הוא ענה לשאלות דומות בעבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעפר

איתן
    29/11/2013

אהבתי את התאור לסיכון לההרג במכת ברק הוא אכן תאורתי אבל לא מעשי הסיכון להידבק במין אורלי תאורתי אולי אם מישהוא עקר שן ומוצץ מייד אחכ הוא הופך את הסיכון לממשי לא כול פצעון מסוכן רק משהוא מדמן אנטנסבי בפה או שהשפה נחתכה ומי ימצוץ במצב כזה ממה שקראתי וגם למדתי על הנושא בחדירה יש תנאים פציעה טראומתית שהנגיף יכול לעבור . ויש אכן מומחים ששמים דגש על נושא החדירות ורק מזה מזהירים שאכן 99.9 אחוז נידבקו בדרך זו והמאית אחוז מי יודע אם גם כן לא ? מה אתה אומר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מין אורלי - מופנה לפר צבי

איתן
    29/11/2013

פרפ ניכבד אודה לך אם תיקרא את הדיון שערכתי עם עפר ותוכל להגיד לנו מה חות דעתך המיקצועית נידבקים ממין אורלי או לא ? ואם יש ביכלל סיכוי באיזה נסיבות אפשרי( ושמדברים על פצעים בפה או בשפה שמעלים את הסיכון האים הכוונה לפצע מדמם כמו לאחר עקירת שן ) תודה רבה לך על תשובתך המיקצועית וישור הקו בנושא של הדיון על מין אורלי. איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו