פחד חזק בעקבות שיננית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד חזק בעקבות שיננית
    רוזי
    12/12/2013

שלום,

היום ביקרתי אצל שיננית בבוקר. בגלל שאני יודעת שיש לי פחד מהדברים האלו אני תמיד דורשת לראות שכל המכשירים נקיים, חדשים וסטרילים. כאשר התיישבתי כבר במושב הטיפולים ראיתי שעל המסכה מפלסטיק שקוף שמכסה לשיננית את הפנים יש כמה נקודות אדומות שנראות לי שהן של דם שעף ממטופל אחר (איתי היא עדיין לא התחילה ממש את הטיפול). פחדתי כבר להתחיל לבקש החלפות כי לא רציתי שהיא תתחיל לנקות את זה לידי ואז זה יהיה על הכפפות שלה או משהו. היתי מאוד מבולבלת ולא ידעתי אם אני דואגת סתם בגלל הפניקה או כי זה באמת מסוכן. כול הטיפול היתי ממש במתח כי ראיתי אותה מוציאה את המסכה מהפנים ומחזירה אותה ולכן פחדתי שהידים שלה, שיהיו בתוך הפה שלי גם נגעו בהם ואולי גם הכלים שהיא מכניסה לי לפה נגעו במסכה. הפה שלי כמובן דימם בפנים במקומות מסויימים בגלל הטיפול.
    אני מאוד דואגת... לא יודעת אם זה מוצדק או לא..... האם בכלל יש לי מה לעשות עכשיו שזה עדייין טרי. אני יודעת שיש סוג של חיסון ל48 שעות הקרובות- אבל האם בכלל יתנו לי אותו אחרי הסיפור הזה? האם בכלל זה מוצדק לעשות חיסון כזו אחרי חשיפה כזו והאם יש בה הסתברות הגיוניית להידבק? כמה הגיוני שאם הנקודות האלו מהמטופל הקודם עדיין הנגיף חיי בהם?

אשמח לתשובה מהירה כדי לדעת מה לעשות,
    בתודה רבה,
    רוזי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד חזק בעקבות שיננית

הוספת תגובה

• תוספת לשאלה לגבי השיננית

רוזי
    13/12/2013

בנוסף, השיננית גם הראתה לי איך לעשות חוט דנטלי והחזיקה את החוט עם הכפפות שלה.... אני כול הזמן חושבת שהיא נגעה במסכה עם הכפפות שלה ולמרות שהנקודות האדומות היו קטנות אולי זה עבר מהכפפות שלה לחוט... אני מאוד מבולבלת ולא יודעת מה לעשות.

אשמח לעזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד חזק בעקבות שיננית - תגובה

פרופ` צבי בנטואיץ`
    14/12/2013

מכל התאור המפורט שלך ברור לחלוטין שאין כל בסיס לדאגה או לחשש!! ככלל לא תוארו ולא נמצאו הדבקות של מטופלים לא עי רופאי שיניים טולא עי שינניות למעט דוגמה אחת בשנות התשעים שם כנראה היתה הדבקה מכוונת של רופא שהזריק למטופל! הסיבה לכך היא שבפה ישנם חומרים המנטרלים את הנגיף וזאת מעבר לסיכוי הממש לא סביר שהשיננית שלך נושאת את הנגיף.
    בסיכום לאחר ההסבר הארוך-אין סיבה לדאגה, אין צורך בבדיקה נוספת ואם תמשיכי לדאוג ראוי שתגשי לטיפול פסיכולוגי שיעזור לך להשתחרר מחרדה שאין לה בסיס מדעי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו