מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שפעת אקוטיתגיא10/02/2014
שלום,
לפני כשנתיים בסמיכות להדבקה שלי לנגיף, קיבלתי שפעת אקוטית שלמשך מספר ימים החום היה גבוה ולאחריה היה לי חום של 37.5 למשך שבועיים לערך עם חולשה וצמרמורות.
ביום שבת האחרון התחלתי להרגיש לא טוב והיה לי חום של 38 מעלות למשך יומיים והיום שזה היום השלישי יש לי חום שנע בין 37-37.5 והרגשת חולשה פיזית. רופא המשפחה אמר שה משהו ויראלי בבדיקתו.
שאלתי:
האם מי שנשא יכול לקבל שפעת אקוטית בשנית?האם צריך לערב את הרופא המטפל במרפאת הHIV?
חשוב לציין שאני מטופל עם עומס נגיפי שואף לאפס וCD של 900* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפעת אקוטית - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`11/02/2014ישנה אפשרות של הדבקה נוספת בנגיף חדש.
השאלה העיקרית שאתה צריך לענות עליה היא האם היתה אפשרות של חשיפה חדשה?
במידה וכן, אז כדאי לשתף את הרופא של מרפאת העיידס בעניין.
מאידך גיסא, קרוב לודאי שזאת סתם מחלה ויראלית חולפת ואז כמובן שאין צורך לעשות דבר מיוחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתוך סקרנות
גיא12/02/2014תודה על המענה
מאתמול כבר אין לי חום, רק חולשה, כך שאני מניח שזה אכן משהו ויראלי.
שאלות:
האם החולשה הממושכת שלוקח לי להתאושש זה בשל היותי נשא לעומת אדם בריא?
כמה זה נפוץ בארץ שיש אנשים שהם נשאים של שני הזנים הקיימים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
גיא12/02/2014כמו כן, האם בכל בדיקה שגרתית של נשא HIV עושים בדיקה גם לראות אם חלילה נדבק בנגיף נוסף או רק עומס וCD4?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`13/02/2014קודם כל קרוב לודאי שההרגשות שלך אינן בגלל שאתה נשא למרות שישנם מקרים של נשאים שהם רגישים יותר לזהומים ויראליים.
לגבי הבדיקות להדבקה נוספת-הן בדרך כלל לא מבוצעות ובודאי לא באופן שגרתי.
אין גם כל מידע מהימן בארץ לגבי מספר הנשאים הנושאים יותר מנגיף אחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת רגישות
גיא14/02/2014האם יש בדיקה שאוכל לבקש לבצע לזיהוי רגישות לזיהומים וירלאים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת רגישות - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`21/02/2014לא אין בדיקה כזאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)