בדיקה ומין אוראלי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקה ומין אוראלי
    מיכל7
    06/04/2008

שלום.
    יש לי חבר שביקשתי ממנו שיעשה בדיקה.
    היות ואנו נמצאים בחו"ל הוא עשה בדיקה שנקראת HIV duo quick אשר תוצאתה הייתה שלילית
    ניסיתי לברר על הבדיקה, אך לא כל כך הבנתי עליה, מסתבר שהיא לא מוכרת בארץ כל כך.
    . שאלתי היא כזו: על מה מבוססת הבדיקה הנ"ל? האם היא כמו elisa? האם היא מהימנה מאוד וניתן לסמוך עליה?

שאלה נוספת ביצעתי בו כבר פעמיים מין אוראלי למשך כמה שניות, (מספיק זמן לפני גמירה מלאה), לא ציחצחתי שיניים הרבה שעות לפני האירוע הנ"ל, וגם לא היו לי פצעים בפה.
    רציתי לשאול אחת ולתמיד, מה הסיכונים במתן מין אוראלי לגבר, מבלי שהוא גומר , וגם מבלי שאני בולעת את הרוק שהצטבר לי בפה במהלך האקט הנ"ל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה ומין אוראלי

הוספת תגובה

• 2 שאלות

ד''ר דניאל אלבירט
    07/04/2008

תשובה 1:
    לגבי בדיקת דם duo quick, בדיקה זו מצויינת, נמצאת בשימוש בארץ, אחת משתי הבדיקות הנקראות "דור רביעי" (הבדיקה השניה היא COMBO - יותר מוכרת..). בדיקה זו היא בדיקת ELISA של הנוגדנים ל HIV וגם החלבון של הנגיף (אנטיגן). האמינות של הבדיקה גבוה ביותר וניתן בהחלט לסמוך על בדיקה זו.

תשובה 2:
    הסיכון להדבקות במין אורלי היא נמוכה עד זניחה ולכן לא הנחשבת כסיכון.
    אם מתעקשים... בספרות הסיכון הוא 1 ל 10,000 להבדק ל"מקבל" מה"חודר" ו סיכון של 0.5 ל 10,000 להדבקות של ה"חודר" מה"מקבל".
    הכל בתנאי שאכן אחד השותפים למין האורלי חולה איידס, בעל עומס נגיפי גבוה, לא מטופל, וקיימים תנאים של פצעים מדממים, חתכים וכו'.
    לאור התאור המאוד מפורט שלך, נראה כי אכן הסיכון האפסי הוא עוד יותר אפסי... במיוחד שאת אומרת שהחבר נבדק ונמצא שלילי ל HIV.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו