מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרד מפני הדבקהאבנר22/04/2014
ערב טוב,
לפני מספר ימים קיימתי יחסי מין עם נערת ליווי. היחסים היו מוגנים והשתמשתי בקונדום שהיא הלבישה לי.
מאז אותו האקט, אני לא מצליח לתפקד ביום יום, לא מצליח לישון כמו שצריך, והראש כל הזמן עסוק במחשבות של אם...
אני מודע לכך שיחסי המין היו מוגנים, הבחורה היתה נראית נקייה ודאגה להלביש את הקונדום לפני המגע האוראלי והוואגינלי, ובכל זאת אני לא מצליח להיות שקט.
באופן כללי אני אדם מאוד רציונאלי, וברור לי שסיכויי ההדבקה הינם אפסיים, אך עם זאת אני שרוי בחרדה שלא מאפשרת לי לתפקד ביום יום, דבר שלא קרה לי מעולם.
אני לא מסוגל לקיים יחסי מין עם אשתי, ובנוסף אנחנו עוברים טיפולי פוריות, כך שהרעיון שהיא עלולה להדבק פשוט משתק אותי.
אין לי מושג איך אני מעביר את החודשיים הקרובים עד שניתן יהיה לשלול הדבקות ע"י בדיקה.
החרדה כ"כ עמוקה שאני מתחיל לעיתים לפקפק בעצמי שאכן היה שימוש בקונדום (למרות שאני יודע שהיה), ומריץ סרטים בראש על איך אני נמנע כעת מקיום יחסי מין עם אשתי במהלך החודשיים הקרובים, או איך אני אמור לחיות הלאה.
מעולם לא חווייתי סטרס בעוצמות כאלה, על אף שבכל 35 שנות חיי הייתי נוכח במצבים מסוכנים ומלחיצים מאוד, בהן סכנות חיים מוחשיות.
אולי אני רק מחפש חיזוקים כדי לשלול את הנורא מכל, אבל התחושות הן כאלה שאני פשוט לא מצליח להרגיע.
אשמח לעצה כיצד עלי להתגבר על התחושות ומה עלי לעשות בחלק האופרטיבי (בדיקות וכד')
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרד מפני הדבקה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`26/04/2014מה שאתה מתאר הינו בברור מצב של חרדה קשה שקרוב לודאי קשור או נובע מרגשות האשמה שלך כלפי אשתך בגלל שהלכת לאותה נערת ליווי!
הפתרון היחיד הוא טיפול נפשי-פסיכולוג או ופסיכיאטר ובדרך כלל לוקח כמה פגישות שבהן תוכל לדבר ולעבד את החוויות שאתה עובר וכך העניין יוקל בהדרגה.
אתה לא תוכל להפטר מזה בכוחות עצמך בלבד וזה חשוב מאוד לזכור ולהפנים. כמו כן, תרופות פסיכיאטריות בלבד לא יעזרו!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)