מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחלת הנשיקה ואיידסנינה10/04/2008
שלום רב,
לפני כ-3.5 שנים יצאתי עם בחורה וכחודש עד חודשיים לאחר המפגש המיני הראשון בינינו
שהיה בלי קונדום התחילה מחלת הנשיקה.
רופא המשפחה שלי נתן לי אנטיביוטיקה וזה אף החמיר את המחלה.
אושפזתי בבי"ח כשבוע מכיוון שהיה לי הרפס קשה עד כדי כך שאפילו נוזלים לא יכלו לעבור לי בגרון.
בבי"ח לא עשו לי בדיקת איידס, מדוע? האם במקרה כזה לא עושים בבי"ח בדיקת איידס?
לאחר שבוע אשפוז חזרתי הבייתה ולאחר עוד שבועיים בערך התאוששתי וחזרתי לעצמי.
1. מדוע בבי"ח לא עשו לי בדיקת איידס?
2. האם מה שציינתי מהווה חשש שנדבקתי בחיידק? מה הסיכויים שלי בעצם ???
3. מה הסיכויים להדבקה (באחוזים) אם שוכבים במפגש מיני חד פעמי עם נשא איידס?
תודה רבה, וסליחה על השאלה הארוכה, אני נורא מפוחד ולא מצליח לתפקד.
שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת הנשיקה ואיידס
ד''ר דניאל אלבירט10/04/2008לגבי שאלותיך:
1. אני לא יודע למה לא עשו לך בדיקת איידס בבי"ח ? בכל מקרה במידה ואכן המחלה שהיתה לך היא איידס אקוטי - תחילת ההדבקה - זה לא היה עוזר כי הבדיקה לאיידס היתה שלילית והיה צורך בבדיקות אחרות לאבחון מצב זה, נראה לי כי על פי תיאורך לרופאים היתה כבר אבחנה מוכחת "מחלת הנשיקה".
2. לצערי אני לא יכול להגיד האם נדבקת או לא - את זה תוכל לבדוק בקלות בבדיקת איידס שתעשה באחד ממרכזי האיידס המוכרים ותוך מספר ימים תוכל לישון בשקט.
בכל מקרה - מבחינה סטטיסטת - רוב הסיכויים כי פשוט היתה לך מחלת הנשיקה כמו שאמרו לך, זה הרבה יותר שכיח ואם בבדיקות בבית חולים זה מה שיצא בבדיקות למה לחשוב על מחלה אחרת ?
3. הסיכון להדבקות גבר במגע חד פעמי - מתוך הנחה שלבת הזוג 100% יש איידס הוא 0.05% !
לדעתי אתה יכול להיות רגוע - אבל תעשה בדיקת HIV כדי שתיהיה יותר בטוח.
[a href='http://www.health.gov.il/pages/default.asp?maincat=29&catId=64&PageId=349' id='link']קישור למרכזים לבדיקת איידס...[/a]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
נינה10/04/2008ראשית תודה על המענה המהיר והמקצועי שלך ד"ר!
מה שגם לי לחשוש ולהיכנס להיסטריה זה מאמר של ד"ר דן טורנר ואני מצטט:
"הדבקה בנגיף ה-HIV מתבטאת בדרך כלל לאחר מספר שבועות במחלת חום דמוית שפעת או מחלת הנשיקה החולפת לאחר זמן יחסית קצר".
ומה שקרה לי מתאים בול לציטוט של ד"ר טורנר.
מה דעתך בנושא?
האם יש בסיס להיסטרייה שלי? אני נורא מפחד ולא ישן כבר שבוע.
תודה רבה,
שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)