אמא מודאגת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמא מודאגת
    נינה
    13/04/2008

שלום ד"ר,
    רציתי להתייעץ איתך בנוגע לבני בן ה-30.
    לפני כשנה הוא התחיל לצאת עם בחורה וכבור מס' שבועות מאז שהחלו לצאת הוא הרגיש לא טוב, היה לו חום גבוה שלא ירד ופצעים בפה שהקשו עליו לאכול ולשתות.
    כשהמצב נעשה בלתי נסבל מבחינתו הלכנו איתו לבי"ח ושם שאלו אותו האם לבת זוגתו היה הרפס , והוא טען שהיא סובלת כל שנה מהרפס בשפתיים ושהם התנשקו כאשר היה לה הרפס קטן בשפה , שכמעט נרפא לחלוטין.
    בני היה מאושפז כשבוע בעקבות ההרפס הזה (יותר נכון גם בגלל שקיבל אנטיביוטיקה מרופא המשפחה שלו, שרק החמירה את המצב של הפצעים בפה שלו).
    בני עדיין יוצא עם אותה הבחורה , ורציתי לדעת האם כתוצאה מההדבקה של ההרפס מזוגתו, יכול להיות המצב שתיארתי בפניך (חום גבוה, פצעים רבים בתוך הפה עד כדי כך שלא יכל לשתות או לאכול), או שזה משהו אחר? מאז המקרה (עברו 10 חודשים בערך הוא מרגיש מצוין).
    אני נורא מודאגת מכיוון שנראה לי מאוד מוזר העיניין הזה שהם בסה"כ התנשקו, כאשר היה לה פצעון קטן ולקראת החלמה של ההרפס שלה ושהתגובה בגוף של בני הייתה כ"כ חזקה.
    מה דעתך , האם הגיוני ???!!!

תודה רבה,
    שרה לוי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אמא מודאגת

הוספת תגובה

• הרפס ומחלה חריפה

ד''ר דניאל אלבירט
    13/04/2008

עקרונית יכולים להיות מספר הסברים כולם הגיוניים למה שתארת....
    1.. אכן זיהום בהרפס כאשר אצל בנך ההרפס הוא ראשוני - דהינו פעם ראשונה בחייו, אז המחלה אכן יכולה להיות מחלת חום, פצעים ודי במקור קטן (פצע כמעט יבש...) כדי להדביק.
    2. יכול להיות שההרפס אצל החברה היה בטוי לזיהום אחר שהיא עברה וגרם להרפס לפרוץ ובנך נדבק בזיהום זה כמו למשל "מחלת הנשיקה".

האם הארוע שתארת לא יכול להיות בטוי למחלות אחרות כולל איידס - אכן ישנם זיהומים רבים כולל איידס הבאים בחשבון. אם את לא שקטה אני מציע לך לברר זאת עם בנך - יש סיכוי ותופתעי לגלות שהוא כבר ביצע בדיקת איידס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו