סימנים של איידס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סימנים של איידס
    סיוון
    11/08/2014

שלום פרופסור,

הלכתי לרופא משפחה וסיפרתי לו שיש לי את התסמינים הבאים במשך שלושה חודשים: בלוטות נפוחות וכואבות בכל הגוף (צוואר, בית שחי, מפשעות), כאבי שרירים, כאבי פרקים, חולשה, עייפות, חוסר תיאבון, ירידה במשקל של 3 ק"ג, ידיים שורפות (לא כף היד ולא גב היד אלא היד עצמה), נוזלים באוזן עם כאבים בגרון באותו צד של האוזן, חום של כ - 37 מעלות, כאבי גב ותחושה ויראלית כללית.

הרופא אמר מיד שאלה סימנים של איידס ושעליי להיבדק ללא דיחוי. הוא גם ראה שחליתי בעבר ב- CMV ו - EBV וזה חיזק אצלו את הסברה שמדובר באיידס ולא בזיהום חוזר של שני הווירוסים האלה.

הסברתי לו שלא קיימתי יחסי מין לא מוגנים וגם לא הזרקתי סמים, אך הרופא המליץ חד משמעית לבצע את הבדיקה באופן מידי.

אציין שלפני כחמישה חודשים ביצעתי בדיקה בוועד למלחמה באיידס (שגם נשלחה לאיכילוב) והתוצאה הייתה תקינה. עשיתי את הבדיקה כי התבקשתי כך על ידי מרפאת הפוריות שבה אני מטופלת.

היות שהרופא היה כה נחרץ שמדובר באיידס, התחלתי לחשוב על מגעים "רפואיים" שהיו לי מאז הבדיקה הקודמת ושאינם יחסי מין לא מוגנים או הזרקת סמים.

נזכרתי שביקרתי אצל רופא שיניים שלא הייתי אצלו בעבר והוא עשה זריקת הרדמה מקומית. לא ידוע לי אם המזרק/מחט היו מחוטאים או לא. רופא המשפחה אמר שייתכן שהמכשור לא היה מחוטא ואפשר להידבק כך.

אציין גם שאינני מקיימת יחסי מין משום סוג כבר כשלוש שנים היות שאני מטופלת במרפאת פוריות וההפריה הינה באמצעות זרע שנרכש בביה"ח תל השומר (יש לי יסוד סביר להניח שהזרע נבדק היטב ע"י ביה"ח לפני מכירתו).

אשמח לשמוע את דעתך כמומחה בתחום. האם עליי להיבדק בדחיפות בגין אותו רופא שיניים? האם סימנים אלה יכולים להעיד על וירוסים אחרים מלבד איידס?

תודה על תשובתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סימנים של איידס

הוספת תגובה

• סימנים של איידס - תגובה

פרופ` צבי בנטואיץ`
    15/08/2014

כללית אלה יכולי ם להיות סימנים של מחלות שונות ובודאי שאינם מעידים על איידס בהכרח. יתר על כן לאור מה שאת מתארת אין לך איידס וחבל על השמן להתלבט בעניין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו