בבקשה ענו לי. תודה.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בבקשה ענו לי. תודה.
    משה
    18/08/2014

רציתי לשאול לגבי דרכי הדבקה באיידס. לפני כמה ימים הייתי בסיטואציה שהיה לי פצע פתוח (נניח לצורך העניין שהוא עונה על הדרישות של "פצע פתוח" עמוק וכדומה הדרוש להדבקה באיידס). ונגע בי אדם באזור הפצע. לפי הזכור לי ידיו לא דממו כלל וכלל, אפילו לא פצעים קטנים (גם לא היו לו חבישות/פלסטרים וכדומה). אני הבנתי, שעל מנת שתתרחש הדבקה צריך ש"בשני הצדדים" יהיה פצע פתוח מדמם וכדומה (על זה נסובה השאלה שלי, כי אני לא בטוח בקביעה זו). החשש שלי במקרה המתואר הוא שאולי לא שמתי לב וכן היה לו איזה חתכים קטנים ביד ואינני זוכרם. כאמור, אני לא זוכר שום חתכים שהיו לו, הוא כתב, עשה פעולות, ולפי זכרוני ידיו היו נטולות פצעים לגמרי,נעימות נקיות ומושלמות, אבל עדיין, אם היה לו איזה פצע קטן, שלא שמתי לב אליו, כזה שאולי לא זוכרים. האם אפשר להידבק באיידס ככה? או שמא שהפצע הפתוח הדרוש להדבקה אמור להיות לשני הצדדים? ופצע הדרוש להדבקה באיידס הוא גדול ומשמעותי וזקוק לחבישה וכדומה, כזה שאין מצב להתעלם ממנו (ובטח במקרה שלי, שלפי זכרוני, שיכול להיות שיש בו פגמים קלים כאמור, כי פצעונים קטנטנים אפשר שלא לשים לב אליהם). האם אפשר להידבק במקרה שתיארתי? אני קצת לחוץ תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה ענו לי. תודה.

הוספת תגובה

• בבקשה ענו לי. תודה. - תגובה

פרופ` צבי בנטואיץ`
    24/08/2014

מה שאתה סבור נכון-צריך שיהיה פףצע פתוח מדמם משני הצדדים ולכן המקרה שלך בודאי לא מעורר שום חשש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו