מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בבקשה בבקשה אם אפשר פרופאדיר04/11/2014
אם בבקשה בבקשה בבקשה אתה יכול לענות על שתי השאלות
[1) קראתי על בדיקת NAT, האם בבדיקת NAT יכולה להיות רמת נגיף נמוכה מתחת לסף וזה לא יגלה בגלל זה או שבבדיקה הזאת בודקים גם דברים אחרים חוץ מרמת נגיף בגוף .?
2) אני חושש מהבדיקות שעשיתי שיצאו שליליות אחרי 8 חודשים. כי הבנתי שיכולה להיות רמת נגיף נמוכה מאוד בגוף מתחת לסף ולכן הבדיקה לא תגלה את הנגיף . בבדיקת ELISA . האם זה נכון ? למרות שבעצם זו בדיקת נוגדנים אז לא נראה לי קשור
אם תוכל להרחיב בשתי השאלות כי זה מלחיץ ..זה לפי לוחות זמנים הרמה הנמוכה או הגבוהה של הנגיף או מה אין לי מושג איך זה עובד ..בבקשה פרופ חשוב לי להבין את שתי השאלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר או בקיצור
אדיר04/11/2014האם ה"עוד אלמנטים" שבודקים בבדיקת NAT חוץ מרמת נגיף בדם "מחפים" על כך שנגיד והרמה נמוכה ולכן הבדיקה לא תזהה רק בגלל הרמה הנמוכה של הנגיף בדם .
(ומה לגבי הELISA עשיתי ) תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה שלי
Bio09/11/2014שלום אדיר, אני יכול לענות לך רק על התשובה השניה לפחות עד שהפרופ' יענה לך.
בדיקת ELISA ברגע שיש תשובה- היא לא משתנה.
אתה דיברת על החלבון של הנגיף, החלבון שלו עולה בשלב התחלתי של ההדבקה.
ואילו הנוגדנים נשארים לתמיד (ההגיון הוא- שנגיף הHIV נשאר תמיד בגוף והתאים הלימפוציטים המודבקים מגרים תגובה חיסונית ויצירת נוגדים, לכן תמיד בדיקת הנוגדנים תהיה אמינה).
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני חושש אם יש מוטציות או קומפלקסים
אדיר09/11/2014מה זה אומר הדברים האלה מוטציות או קומלפקסים ? קראתי על תסמונות CVID ןXLA אבל פרופסור אמר שהייתי אדם חולה כל הזמן אם היה לי את התסמונות הללו אז אני לא מפחד(תסמונות של שיבוש בייצור נוגדנים). אבל בקשר למוטציות או קומפלקסים מה זה אומר ? האם אפשר בכל מקרה לסמוך על על הELISA וגם על VDRL (לאחר 4 וחצי חודשים VDRL לעגבת)?
תודה יש איך לתקשר איתך במייל אולי ? הסטודנט לבילויוגיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה זאת אומרת "החלבון שלו עולה בשלב
אדיר10/11/2014מה זאת אומרת החלבון שלו עולה בשלב התחלתי של ההדבקה?
למה הכוונה? שאחר כך הוא יורד וקשה לזהות ? או שכבר בהתחלה הוא עולה כלומר אין מצב שלא מזהים את החלבון בבדיקת NAT ? וכמובן האם בודקים עוד דברים מן הסתם בבדיקה הזאת שגם אם הרמה נמוכה של הנגיף יש עוד פרמטרים שעוזרים לזהות בוודאות? ושוב שאלה אחרונה , לפי מה עולה או יורד רמת הסף של הזיהוי של הנגיף בגוף מבחינת לוח זמנים של המחלה אחרי ההדבקה אם וכאשר זה נכון בכלל מה שאמרתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלבון
Bio10/11/2014החלבון הנגיפי הכוונה- האנטיגן, כאשר הוירוס חודר לתאים הם מפרקים את הקופסית שלו ומציגים על פני התאים, החלבון הזה עולה בעיקר בשלב הראשוני של ההדבקה (הוא זה שגורם לתופעות דמויות שפעת לעיתים רחוקות שאחר כך נעלמות) בדיקת הקומבו היא זאת שמאתרת אותו והיא אמינה לתקופה של שבועיים -ארבעה שבועות. לאחר מכן שנוצרים נוגדנים כנגד החלבון הויראלי הוא פשוט יורד ומה שנשאר זה הנוגדנים ובכמויות גדולות.
תזכור שלמערכת החיסון לוקח זמן לייצר נוגדנים בכמויות גדולות כי קודם כל היא צריכה "לזכור" מי פלש לגוף ואז להכין תאים מיוחדים שיתמחו ביצירת הנוגדנים בכמויות גדולות, על זה בדיוק עובד החיסון- מזריקים נגיף מוחלש עם החלבון הויראלי (כלומר המעטפת שלו בלי החומר הגנטי המסוכן) וזה מגרה את מערכת החיסון ליצור תאי זיכרון שיצרו המון נוגדנים בכל חדירה נוספת.
בדיקת NAT- היא למעשה PCR של הנגיף, היא בודקת דבר אחד- את החומר הגנטי שלו, כלומר ישירות את החומר הויראלי עצמו, לא חלבון ולא נוגדנים אליו, לחומר הגנטי של הוירוס קוראים RNA והוא דומה מאד לDNA שאנחנו מכירים. לוקחים דגימה של דם מהמטופל ומתחילים עם אנזימים לנסות לשכפל את הנגיף, הבדיקה מאד ספציפית כי רק אם הפריימר המלאכותי נצמד לנגיף יהיה ריבוי שלו, אם אין נגיף- אין ריבוי- ולא רואים כלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)