הריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הריון
    אורנה
    23/04/2008

שלום, האם נעשית בדיקת איידס במהלך ההריון או שיש לדרוש/ זאת במיוחד, האם קיים נוהל מסויים שעושים זאת לכל הריונית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הריון

הוספת תגובה

• בדיקות איידס במהלך ההריון

ד''ר ננסי אגמון לוין
    24/04/2008

ההנחיה הרשמית של משרד הבריאות הוא להמליץ על בדיקת איידס בהריון רק לנשים אשר הינן בסיכון גבוה למחלה (למשל נשים העוסקות בזנות, או נשים אשר הגיעו לישראל מאיזורים אנדמים למחלה).
    המלצתי האישית, ובכך אני חושבת שאני מייצגת את מרבית הרופאים המטפלים בחולי איידס הוא לבצע את הבדיקה לכל אישה בהריון, ולנשים בקבוצות סיכון להבדק פעם נוספת במהלך הטרימסטר השלישי (שלושת החודשים האחרונים של ההריון). הסיבה לכך היא פשוטה - במידה ואישה בהריון מאובחנת כנשאית נגיף האיידס הסיכוי להדבקת העובר מגיע עד 40-50% ללא כל טיפול. במידה והאישה מאובחנת במהלך ההריון ומקבלת את הטיפול הנכון במהלך ההריון ומסביב ללידה הסיכוי להדבקת התינוק קטן ל1% ואף פחות מכך.
    כאשר יש אפשרות כל כך טובה למנוע הדבקה של תינוקות, אני הייתי עושה את הבדיקה.
    באופן פרקטי, ניתן לבקש מרופא המשפחה, או אחות טיפת חלב הפניה לבדיקה. למעשה אפשר לפנות לכל אחד ממרכזי האיידס ולבצע את הבדיקה, שכאמור אינה דורשת הפניה מיוחדת או תשלום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו