מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקה מהירהא26/04/2008
שלום שוב,
לצערי לא קיבלתי תשובה לשאלה שלי אך אשאל שוב.
אני בת 25 נשואה כבר 2.5 ובהריון שבוע 32.
לאחר כמעט 3 שנים אחרי מגעים ללא אמצעי מניעה עשיתי בדיקת אידס מהירה במרפאת std אצל דר' סרג' גרדשטיין.
תשובה הייתה שלילית ולאחר 4 ימים הוא שלח לי בפקס תוצאות של מכון בן-ארי בקפלן עם תשובה שלילית.
כאשר הרופא לקח לי דם הוא לקח גם מפחנה נפרדת ואחרי שקיבלתי תשובה שלילית הוא אמר שמבחינה לוגיסטית הוא מעביר את הכל למעבדה ומשם כבר אני אקבל תשובה בכתב.
לאחר 4 ימים הוא שלח לי תוצאות של מכון בן-ארי בקפלן עם תשובה שלילית ( מזה הבנתי שבדקו שוה את הדם שהיה במפחנה)
האם אפשר להסתמך על הבדיקה?
אני בהריון כמו שאמרתי ונורא מפחדת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות בהריון
ד''ר ננסי אגמון לוין26/04/2008שלום אאא.
ראשית סליחה, אך ככל הנראה שאלתך "הלכה לאיבוד" שכן אנחנו עונים לפי הסדר על כל השאלות.
ולענין -
1. כל הכבוד לביצוע הבדיקה בהריון.
2. השאלה היא לא כמה זמן את נשואה, או באיזה שבוע הריון את - אלא מתי קיימת יחסי מין לאחרונה והאם בן זוגך מקיים יחסים רק איתך, ומה עם הבדיקה שלו. ואיזה בדיקה בדיוק בוצעה בבית החולים.
3. בהנחה שבוצעה לך בדיקת האליזה ה"רגילה" - אשר נותנת תשובה מהימנה לחודשיים האחרונים, כך שאם לא קיימת מגע מיני בחודשיים האחרונים הרי שאת שלילית (והבדיקה מאוד אמינה) והעובר שלך אינו בכל סכנה.
4. במידה ויש לך חשש לגבי בן זוגך, וקיימת איתו מגע בחודשיים האחרונים - הייתי ממליצה לבצע לך בדיקה COMBO - אשר תעניק תשובה עדכנית לשבועיים האחרונים, והייתי מאוד מאוד ממליצה שבן זוגך יבדק - כך שאם שניכם שליליים אין כל חשש.
לסיכום -
מרבית הסיכויים הם שאין כל סיבה לחשש, שכן הבדיקה שלילית.
והיה ויש לך בכל זאת חשש שנדבקת בחודשיים האחרונים, אנא פני בהקדם האפשרי לדר' גרדשטיין אשר הינו מומחה לאיידס, או לכל אחד ממרכזי האיידס כך שנוכל להשלים את הבירור.
וכפי שכבר עניתי בשאלה קודמת - היכולת שלנו למנוע הדבקה של העובר היא כמעט ב 100% אז שווה להשלים את הבירור, וזה כמובן רק במידה ויש סיבה לחשוש - עבור מרבית הנשים בדיקה אחת שלילית, היא מספקת.
בהצלחה, ולידה קלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה קטנטונת
א26/04/2008תודה רבה על התשובה,
כמו שאמרתי בפנייה הקודמת המגע המיני החשוד האחרון היה כמעט לפני 3 שנים. בנוגע לבעלי אין לי שום חשד.
במרפאת std ביצעתי בדיקה מהירה בשיטת elisa.
פשוט רציתי לדעת אם התשובה השלילית של הבדיקה הזו היא מספיק אמינה ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה מהירה
שי24/01/2011שלום רציתי לישאול האם יש בדיקת איידס מהירה שמקבלים תשובה תוך זמן קצר או באותו יום או באותה שעה אשמח לתשובה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה מהירה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר27/01/2011כן - בדיקה מהירה מתבצעת בועד למלחמה באיידס בת"א, התשובה תוך כחצי שעה ובמקביל שולחים בדיקת אלייזה רגילה למעבדה אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)