דם בשתייה , דימום אף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דם בשתייה , דימום אף
    מאיה
    06/03/2015

שלום , בני בן ה5 שתה מכוסית קטנה מיץ ענבים , מפה לפה , לאחר ילד שדימם מהאף! אין לי מושג איזו כמות דם הועברה. אני רק יודעת שזו הייתה כוסית קטנה , ושהם שתו אחד אחרי השני , ולילד ששתה ראשון ירד דם באף . אני יודעת שהנגיף לא עובר בשתייה , אבל אם היה שם דם בכמות כזאת שיכולה להדביק ? מה עליי לעשות ???? אם זה לא מדבק אשמח לפירוט - האם הנגיף שורד במגע עם מיץ ? האם כדי להידבק בסיטואציה זו צריך שיהיה לבני פצע פתוח ? , ואם זה לא מדבק , למה במין אוראלי ניתן להידבק?????? ושאלה אחרונה - חלילה ויש סיכוי להידבקות - מהו חלון הזמן שיש לחכות במקרה של ילדים? אותו הדבר כמו עם מבוגר ? אלייזה תוך חודשיים? או חצי שנה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דם בשתייה , דימום אף

הוספת תגובה

• תגובה?

מאיה
    11/03/2015

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה תעני לי

מאיה
    13/03/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לבינתיים

Bio
    13/03/2015

(אני רק מתנדב ולא רופא)
    אי אפשר להדבק בדרך שציינת כי הנגיף לא יכול לשרוד במים או שתיה.
    התאים שמכילים אותו מתפוצצים והוא לא יכול להתרבות ולהקשר.

במין אוראלי הסכנה היא לצד שנותן ולא המקבל, בגלל שבמין אוראלי יש כמות מרוכזת של נוזל זרע מדבק ללא תמיסה מימית, מה שיכול בסיכוי נמוך (כנראה מאד) להביא להדבקה.
    ישנם חילוקי דעות לגבי זה, מאחר שקשה לכמת סיכוי כזה.

הצד המקבל את המין האוראלי לא חשוף לסיכון כי המגע הוא רק בין הרוק לבין הרקמה של איבר המין. לא ידוע לי כל מקרה של מישהו שנדבק במצב כזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה אין תגובה ? התייחסות ?

מאיה
    31/03/2015

תודה למתנדב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו