שתי שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שתי שאלות
    AAA
    25/03/2015

שלום, אני מתאמן חובב בלחימה ספורטיבית, היה לי לא מזמן אימון היאבקות ובו נשרטתי קלות, אחד היריבים שלי גם דימם קלות.
    למי שלא מכיר, בענפי ההאבקות הספורטיבית על סוגיהם השונים אנשים נמרחים אחד על השני, זה חלק מהלחימה.
    במידה והאדם שאיתו התאבקתי ושדימם הוא נשא HIV, האם יכול להיות שנדבקתי? האם אני צריך לעבור בדיקת HIV?

ושאלה כללית, האם לדעתכם בענפים כמו ג'ודו, היאבקות אולימפית, גראפלינג, ג'יו ג'יטסו, MMA וכו', יש סיכון להדבקות באיידס(במידה והיריב הוא נשא)?

כל הענפים שציינתי הם ענפים שבהם יש המון מגע, אנשים נמרחים אחד על השני, וזה שכיח שנשרטים תוך כדי לחימה, גם באימונים(אם כי המטרה היא להימנע מזה ויש הוראה מהמאמן לגזוז ציפורניים לפני אימון, עם זאת אי אפשר למנוע את התופעה לחלוטין).
    מה גם שאם לאחד המתאמנים יש פצע, סביר שהוא יפתח במהלך הלחימה, אך באימון חובבני(כמו אלה שבהם אני השתתפתי), אם אחד היריבים מדמם, ברגע ששמים לב זה מפסיקים את הלחימה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שתי שאלות

הוספת תגובה

• אני עדין מחכה לתשובה...

AAA
    13/04/2015

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו