ציוד רפואי משומש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציוד רפואי משומש
    סיוון
    24/06/2015

שלום פרופסור/ד"ר

בעת בדיקת דם שגרתית בקופת חולים, שמתי לב שהבודקת לא מחליפה את כל הציוד בין נבדק לנבדק.
    הבודקת משתמשת במעין גביע פלסטיק (הולדר) שמצד אחד שלו מחוברת מחט עבה ומן הצד השני היא מחברת מבחנה. שמתי לב שהיא סיימה את הבדיקה הקודמת והשאירה את גביע הפלסטיק על השולחן, לקחה מחט חדשה, חיברה אותה לגביע מצד אחד ולמבחנה מצד שני ואז עשתה לי את הבדיקה.

לאחר סיום הבדיקה שלי, היא הצמידה את השוליים של גביע הפלסטיק לפח הפסולת הרפואית ובאמצעות לחיצה/סיבוב, שחררה את המחט לתוך פח הפסולת והניחה את גביע הפלסטיק על השולחן בהמתנה לפציינט הבא.
    אני עושה בדיקות דם מדי כמה ימים עקב טיפולי פוריות ואני חוששת שנחשפתי לפעולות אלה באופן קבוע.
    האם קיים סיכון להידבק באיידס בדרך זו?
    כמו כן, אם הבודקת העזה להשתמש באותו הולדר מפלסטיק בין מטופלים שונים, יכול להיות שהיא גם העזה להשתמש באותה מחט בפעמים אחרות שנבדקתי אצלה. לא שמתי לב לזה אף פעם.
    מה הסיכון להידבק אם היה שימוש באותה מחט (לא מחט פרפר)?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציוד רפואי משומש

הוספת תגובה

• אודה לתשובה

סיוון
    09/07/2015

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציוד רפואי משומש - תגובה

ד``ר מרגלית לורבר
    09/07/2015

אין שימוש חוזר באותה מחט בכל מערכת הבריאות בישראל !!!
    אין כל חשש להדבקה בכל מחלה זיהומית אני בדרך! שתיארת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו