מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מרפאת שינייםמאיה11/07/2015
עקב מקרה חרום טיפלנו בילדה שלנו במרפאה שאינה מוכרת לנו , והרופאה שם והסייעת לא פועלות לפי הסטנדרטים המוכרים לנו( שימוש בנייד תוך טיפול, רופאת שיניים ללא מסיכה , אך לא זה מה שמדאיג אפרט בהמשך ..) הבת שלי בת ה-7 עקרה שן טוחנת בערב , יום למחרת הגענו לביקורת - לאחר כאבים עזים ודימום ממושך בלילה. התעניינתי לגבי החומר הרדמה ומחטים - היכן זורקים לאחר שימוש - כדי לוודא שהמקום פועל לפי הוראות משרד הבריאות . סייעת הרופא שיניים לקחה אותי למטבח , שם הראתה לי פח פלסטיק מיוחד שבו זורקים את המחטים , והקרפולות להרדמה. לתדהמתי היא ממש הכניסה את הידיים עם הכפפות כדי להראות לי , מה זה כל דבר. היא החזיקה את המחט והקרפולה המשומשים בידיים כדי להראות לי , להרגיע אותי שהכל נזרק. אחר כך הגיע תורה של הבת שלי להיכנס ( בת 7 יום אחרי עקירת שן טוחנת , קשה שדיממה המון) - אם היא השתמשה באותה כפפה שהסבירה לי ונגעה בקרפולה ומחט משומשת , ואז בפה של הבת שלי שיש לה עקירה , יש סיכוי להידבק ככה באיידס ? לא שמתי לב אם החליפה כפפה , מפחדת שהיא שכחה להחליף אחרי שהוציאה קרפולה ומחט משומשים. עקירה זה פצע פתוח מדמם , ואם היה דם בכפפה של הסייעת רופאת שיניים????? מה התנאי להידבק?אני חרדה כי לילדה היה פצע פתוח ומדמם טרי, ממש בור, מעקירה כירוגית , מפחדת שתספיק כמות מעטה של הנגיף איידס כדי להביא להדבקה . ואם הקרפולה והמחטים של מטופל קודם ולא עבר מספיק זמן כדי שהנגיף יתחמצן ? יש סיכוי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד דבר,
מאיה18/07/2015אני חוששת מכמות הדם שעל המזרק לא רק המעט דם שבתוכו. כי בזמן עקירה מניחים הכל על המגש כולל גזה עם דם וגם הכפפות עם דם כך שדם יכול להיות גם על המזרק , שזורקים אותו בסוף הטיפול , עם שאר הדברים. בבקשה מענה - הבת שלי בת 7, היה לה עקירה טרייה כירוגית של שן טוחנת קרע ברירית פצע פתוח ומדמם, אם הסייעת נגעה במזרק ולא החליפה כפפה לאחר שנגעה במזרק , זה יכול להדביק באיידס ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
מאיה18/07/2015אני מפחדת שאם היה דם על הכפפה ( מנגיעה במזרק) ואז בפצע פתוח בפה שזה העקירה , אז זה אפשרי להידבק כך באיידס. כל כך לחוצה ודילגו עליי פעמיים. בבקשה אשמח לתשובה מפורטת מלבד אין חשש/ חלילה שיש חשש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)