מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מרפאת שיניים - דלגו עליימאיה08/08/2015
עקב מקרה חרום טיפלנו בילדה שלנו במרפאת שיניים שאינה מוכרת לנו , והרופאה שם והסייעת לא פועלות לפי הסטנדרטים המוכרים לנו( שימוש בנייד תוך טיפול, רופאת שיניים ללא מסיכה , אך לא זה מה שמדאיג אפרט בהמשך ..) הבת שלי בת ה-7 עקרה שן טוחנת בערב , יום למחרת בבוקר הגענו לביקורת - לאחר כאבים עזים ודימום ממושך בלילה. התעניינתי לגבי החומר הרדמה ומחטים - היכן זורקים לאחר שימוש - כדי לוודא שהמקום פועל לפי הוראות משרד הבריאות . סייעת הרופא שיניים לקחה אותי למטבח , שם הראתה לי פח פלסטיק מיוחד שבו זורקים את המחטים , והקרפולות להרדמה. לתדהמתי היא ממש הכניסה את הידיים עם הכפפות כדי להראות לי , מה זה כל דבר. היא החזיקה את המחט והקרפולה המשומשים בידיים כדי להראות לי , להרגיע אותי שהכל נזרק. אחר כך הגיע תורה של הבת שלי להיכנס ( בת 7 יום אחרי עקירת שן טוחנת , קשה שדיממה המון) - אם היא השתמשה באותה כפפה שהסבירה לי ונגעה בקרפולה ומחט משומשת ואולי על המזרק היה דם ( לא רק בתוך ) , ואז בפה של הבת שלי שיש לה עקירה , יש סיכוי להידבק ככה באיידס ? לא שמתי לב אם החליפה כפפה , מפחדת שהיא שכחה להחליף אחרי שהוציאה קרפולה ומחט משומשים. עקירה זה פצע פתוח מדמם , ואם היה דם בכפפה של הסייעת רופאת שיניים????? מה התנאי להידבק?אני חרדה כי לילדה היה פצע פתוח ומדמם טרי, ממש בור, מעקירה כירוגית , מפחדת שתספיק כמות מעטה של הנגיף איידס כדי להביא להדבקה . ואם הקרפולה והמחטים של מטופל קודם ולא עבר מספיק זמן כדי שהנגיף יתחמצן ? יש סיכוי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה מדלגים עליי פעם רביעית ?
מאיה10/08/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאם המודאגת
דני10/08/2015אין סיכוי להידבק כך,
א. הסיכוי שהיה שם מישהו נשא HIV קטן.
ב. גם נניח שהיה קודם נשא HIV והסייעת נגעה בדמו עם הכפפה, הנגיף אינו שורד מחוץ לגוף, אלא לכמה שניות שכבר עברו מזמן שהרי המטופלים שהיו קודם כבר עבר זמן רב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רוני , העניין הוא...
מאיה13/08/2015שאני מפחדת שלא עברו 5 דק׳ , ושאולי הניחו כזה עם דם טרי על המגש איפה שמניחים גם את המזרק , ושאולי היה דם על המזרק טרי? , ונכנסנו ישר אחרי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה שטויות!!
מיכל14/08/2015אין שום סיכוי להידבק כך!!!!!ברגע שעוברות כמה שניות,הכל כבר מתחמצן
שנית,למה שהיא לא תחליף כפפה?
הפחד לא רציונלי!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבקש תשובה מרופא בבקשה ,ממתינה הרבה
ליאת23/08/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רוני , העניין הוא... - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר23/08/2015אין כל סיכוי חהדבקה על פי כל התיאור המפורט שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' יקרה
ליאת24/08/2015אשמח בבקשה להסבר כפי שאת רואה אני מאוד דואגת, ממה שאני קוראת פה הזה רקמה עדינה וסופגת, בנוסף לילדה שלי שעוד לא בת שש הייתה עקירה טרייה , והסייעת נגעה במזרק של מטופל קודם, אם היה 1. דם טרי על הכפפה ? 2. האם העובדה שהפצע פתוח נמצא בחלל הפה לא מעלה את הסיכון להידבק ? (להבדיל מאבר אחר בגוף)
3. צריך פצע פתוח בפה שיבוא במגע ממושך עם כמות גדולה יותר של דם נגוע באיידס?
4. האם הגיל משנה? של ילד/ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה הסבר דוקטור
מאיה11/09/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)