חשש להדבקות - מוצדק ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשש להדבקות - מוצדק ?
    יוסי
    19/08/2015

שלום וברכה, תודה על הנכונות לסייע. אני גבר כבן 31 שמקפיד על מין בטוח.

תיאור המקרה:
    במהלך תספורת שעשיתי הספר חתך את עצמו באצבע עם המספריים ונוצר לו דימום באצבע. בהתחלה במשך 2 דקות הוא לא התייחס לזה והמשיך לספר אותי וכשאבחין שיש לו דימום אלתר פלסטר באמצעות מפית ודבק סלוטייפ. בכל הזמן הזה הוא המשיך לספר אותי עם אותם המספריים ושאר הכלים ובסופו של דבר גם הוריד לי עם תער שערות באזור העורף כשמידי פעם הוא מעביר את היד עם הפצע על סכין התער כדי להוריד ממנה שערות מהחיתוך וממשיך לחתוך איתה. איני יודע מה מצבו הבריאותי ואני חושש שמא אני יכול להדבק באיידס במקרה הנ"ל

שאלותיי:
    1.אני מודאג מהסיטואציה הזו ורוצה לדעת מה הסכנה להדבקה באיידס במקרה כזה?
    2. כמה זמן עליי להמתין מהאירוע עד הבדיקה עצמה?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשש להדבקות - מוצדק ?

הוספת תגובה

• חשש להדבקות - מוצדק ? - תגובה

ד``ר מרגלית לורבר
    19/08/2015

אין כל סכנת הדבקה מאחר ולא נפצעת כך שגם אם נוצר מגע בין הדם שלו לעור דלך לא תתרחש הדבקה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

יוסי
    20/08/2015

ראשית תודה רבה על התשובה המהירה והמרגיעה! אין זה מובן מאילו שרופאה במעמד שלך עונה לשאלות בפורום בשעה כה מאוחרת. אני מעריך את זה מאוד.

אציין ברשותך ש:
    בתספורת עצמה הוא המשיך לספר אותי עם המספריים שחתכו אותו.
    ובסיום התספורת הוא השתמש בתער עם סכין חד פעמית כאשר בין חיתוך אל חיתוך בתער (שממש מגרדת את העור) הוא הוריד ממנה את השערות עם היד בה היה הפצע והחשש שלי הוא שהסכין הייתה עם דם בעת החיתוך, (לאחר התספורת חבר אמר לי שיש לי נקודה אדומה על העורף שנראת כמו חתך קל). בנוסף הוא השתמש במכונת גילוח על מנת לגלח את זקני ולא שמתי לב אם הוא נגע בה.

שאלתי הנוספת היא:
    האם לאחר הדגשת הנתונים הנ"ל את עדיין סבורה שאין סכנה להדבקות במקרה כזה?

תודה מעומק הלב - הנושא מכביד עליי מאוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו