מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תהליך בירור לhivdud05/05/2008
אני בן 26, סטרייט, לא בקבוצת סיכון, מקיים מין מוגן תמיד. בריא בדרך כלל.
פעם יחידה שקיימתי מין לא מוגן הייתה במין אורלי ללא חדירה, לפני כ6 שנים.
אני לא בתקופת חלון לא של 3 חודשים ולא של 6 ויותר...
ביצעתי בדיקת איידס- מהירה - התוצאה הייתה שלילית
בבדיקת האימות - בדיקת אלייזה התוצאה הייתה חיובית גבולית.
בדיקת הווסטרן התוצאה הייתה inconclusive
מומחה למחלות זיהומיות ששמע את הסיפור מסר לי שאין סיבה לדאגה ושאין צורך בבדיקות נוספות ושלח אותי לדרכי.
אני המשכתי לדאוג ולאחר חודש ושבועיים הלכתי לבדיקה אצל מומחה אחר.
שוב- הבדיקה המהירה הייתה שלילית. האלייזה חיובית (גבולית) והווסטרן בלוט inconclusive.
המומחה מסר לי שהבדיקות זהות לקודמות מה שמעיד על כך שלא מדובר בhiv ושאין צורך בבדיקות נוספות.
לדעתכם כמומחים- האם יש צורך בבדיקות נוספות?
מה פשר הבדיקות הלא תקינות?
האם יש סיבה לדאגה והאם אני יכול לקיים מין לא מוגן עם בת זוגתי (שנבדקה ויצאה שלילית)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה שאינה חד משמעית
ד''ר ננסי אגמון לוין05/05/2008הבדיקה הקובעת לאבחנה של HIV היא בדיקת ה "ווסטרן בלוט" , ולא הקיט המהיר - ולכן קיימת לכאורה !!! בעיה.
אבל - ישנה קבוצה קטנה של אנשים אשר אצלם הבדיקה אינה חד משמעית - הסיבה לכך נובעת מתופעה אימונולוגית בה הגוף מגיב באופן חלקי ובלתי ספציפי!!! לבדיקה ואין מדובר בהדבקה אמיתית באיידס.
באופן רשמי במידה וישנן שתי בדיקות כאלה בפער של שלושה חודשים והאדם אינו שייך לקבוצת סיכון - ניתן לאשר שמדובר בתופעה אימונולוגית ולא במחלה הזיהומית - כלומר לא באיידס.
במקרים בהם קיים ספק רפואי - ניתן לבצע בדיקות נוספות אשר מאשרות שאין זיהום בנגיף.
אני יכולה להבין את הקושי שלך ושל בת זוגך, ומכיוון שישנם לא מעט אנשים אצלם יוצאת "התוצאה הלא נעימה הזו" אני מציעה שתפנו ביחד לאחד המרכזים לקבלת הסבר משותף.
על פי הסיפור שלך נראה שאין צורך בבדיקות נוספות ופשוט איתרע מזלך, אך כמובן אפשר להסתכל על חצי הכוס המלאה והרי ממש התמזל מזלך ו - לא !!! נדבקת באיידס.
נ.ב. - אצל חלק מהחולים ה"תופעה האימונולוגית" נעלמת עם הזמן ולחלקם היא נשארת "בלתי מוגדרת" שנים רבות. בכל מקרה ה"תופעה אימונולוגית" לא הופכת למחלה, כלומר אין נגיף בדם או בכל מקום אחר בגוף.
מסובך ? - אני מקווה שהצלחתי להסביר ובעיקר להרגיע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההסבר המפרט. הבהרה קטנה..
dud06/05/2008הרופאים שביקרתי שניהם מומחים בתחום, ד"ר איציק לוי וד"ר גרדשטיין.
הם טענו שאין צורך בבדיקה נוספת ואילו את בתשובתך אומרת שיש צורך בבדיקה נוספת לאחר 3 חודשים.
אני נבדקתי בפעם השנייה כחודש וחצי לאחר הבדיקה הראשונה.
האם לדעתך יש צורך ללכת להיבדק שוב?
ושוב אני מזכיר שאני לא בתקופת חלון לא של חצי שנה וגם לא של שנה..
מה עצתך?
ושוב המון תודה על ההסבר המפרט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקרה מסובך
ד''ר ננסי אגמון לוין06/05/2008DUD יקר,
החיים תמיד יותר מורכבים ממה שאפשר לפרט בפורום.
דר איציק לוי, ודר גרדשטיין שניהם מומחים בכירים בתחום האיידס. והם גם זכו לראות אותך ואת הבדיקות שלך כולל מה היתה התוצאה באליזה (המספר) והנוגדנים בווסטרן - כמובן שלכל אחד מהמרכיבים האלו חשיבות ניכרת ואני מניחה שגם אני הייתי נותנת לך את אותה התשובה לו היו כל הנתונים לפני. עדיין במקרים מסויימים אני מבצעת בדיקות נרחבות יותר - מותר גם למומחים להציע מגוון פתרונים עם שוני קל בין אחד לשני - וזו עדין רפואה טובה ונכונה.
לסיכום -
פנית לשני מומחים בכירים בתחום, שראו את כל הנתונים ונתנו לך תשובה זהה - נראה לי שקיבלת תשובה מצוינת.
חג עצמאות שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)