מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בקשר לשינניתקרן31/10/2015
שלום רב!
הייתי בארבעה טיפולים אצל שיננית שבוע אחרי שבוע, זוהי שיננית שעובדת במרפאה פרטית.
כאשר נכנסתי שאלתי אותה האם הכלים עוברים חיטוי, היא ענתה לי שכן. אני יודעת שיש עיקור שעושים בסוף יום. אבל שאלתי אותה מה בין מטופל למטופל והיא אמרה שהכל עובר חיטוי ויש כמה סטים משהו כזה..לי באופן אישי ירד מלא דם בשל דלקת בחניכיים וראיתי שהיא עם אותן כפפות שהיא טיפלה בי מנגבת את המכשירים עם מטלית כזו. הניגוב היה לשתי שניות.. את הכיסא היא לא ניגבה. ותוך כדי הטיפול היא גם כל הזמן מזיזה את המנורה עם אותן כפפות שהיא מטפלת בי. אז בטח על המנורה נשאר דם מטיפולים קודמים למטופלים.
שאלתי היא כזאת, אני בהיסטריה כי יש לי כשבועיים אחרי מעין שפעת כזו ואני מאוד מפחדת. שאלתי היא כזאת: אינני יודעת אם היא מחליפה את כל הכלים ואם החיטוי שהיא עושה מספיק. אם המטופל הקודם דימם בכמות גדולה, ועברו כמה דקות ואז היא עושה לי ניקוי אבנית ומכניסה לי כלים שונים לפה. האם כך אפשר להידבק באיידס? מה הסיכוי אם נשאר דם על המכשירים ממטופל קודם? לפעמים קורות טעויות ולא תמיד מקפידים על חיטוי כמו שצריך ומחפפים. אני מתכננת הריון ואני בחורה בריאה ואני שומרת על עצמי. האם הסימני שפעת אמורים להדאיג? האם עלי להיבדק? האם יש לי סיבה לחשוש?
אודה לתשובתכם כי אני בלחץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר לשיננית - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר03/11/2015במרפאות שיניים מעקרים את כל הכלים הרב פעמיים בין מטופל למטופל
אי אפשר להידבק מהכפפות או מהכסא או מהמנורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)