שאלה שמטרידה אותי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה שמטרידה אותי
    אנונימי
    15/05/2008

שלום רופאים יקרים:

אני בצעתי נשיקה בפה לצערי לא זכרתי שמספר דקות לפני הנשיקה הייתה לי שפה יבשה ונוצר לי פצע מדמם כתוצאה מגירוד שעשיתי (ז"א אחרי הנשיקה נזכרתי).

לאחר שבועיים חליתי במעין שפעת עם בעיות של עיכול(נראה לי שגם אכלתי מזון לא טוב) ובבדיקת הדם שבצעתי אחוז כדוריות הדם הלבנות שלי היה 3.7 שמהבנתי זה מתחת לנורמה ואחוז הלימפוציטים שלי היה 21 שמהבנתי הוא בגבול הנורמה התחתון.

אני ממש לא נכנסתי להיסטריה ופשוט החלטתי לאחר 3 שבועות לבצע בדיקת דם בשנית אבל לצערי התוצאות היו דומות.

אני גם לומד ביולוגיה ולכן אני מבין את הרעיון שמאוחר כדוריות הדם הלבנות והלימפוציטים וזה עוד יותר מטריד אותי.

אני ממש חושש שנדבקתי באיידס כתוצאה מאותה נשיקה ורציתי לשמוע את חוות דעתכם המדעית לגבי הסיכויים להדבקה בצורה כזאת וכן לגבי הבדיקות שלי.

תודה רבה , מצפה לתגובה

אנונימי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה שמטרידה אותי

הוספת תגובה

• לאנונימי שלום,

ד''ר ננסי אגמון לוין
    15/05/2008

למיטב ידיעתי מנשיקה בפה גם אם יש פצע על השפה לא נדבקים שכן לבן הזוג גם אם הוא נושא את הנגיף, אין נגיף ברוק או על השפתיים. פצע משמעותי על השפה ומין אוראלי עלולים לסכן בהדבקה, אך אם הבנתי נכון לא לכך התכוונת.
    לויקופניה (ספירת כדוריות לבנות נמוכה) ולימפופניה (ספירת לימפוציטים נמוכה) - יכולות להופיע במחלות רבות, וגם בקבוצות אוכלוסיה מסוימות למשל ביוצאי תימן ויוצאי אתיופיה. הן גם יכולות לייצג מחלות שונות. בכדי לבדוק אם מדובר בHIV, צריך לבצע בדיקה ל HIV.
    לסיכום -
    1. לא נשמע שהיה סיכון שתדבק באיידס, על פי מה שתארת.
    2. בכדי להיות בטוח עליך להבדק, 8
    שבועות לאחר האירוע ואתה מסודר - הבדיקה תהיה שלילית ותהיה מאושר,
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה ד"ר אבל בכל זאת

אנונימי
    15/05/2008

לא ציינתי שבבדיקות בעבר לא היתה לי שום חריגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם לשפעת יש תסמינים

ד''ר ננסי אגמון לוין
    16/05/2008

אולי בעבר הבדיקות היו תקינות, אבל הפעם היתה לך "שפעת"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו