מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה חשובה בנוגע לדרכי הדבקה בנגיף הhivאביב02/09/2016
שלום! אני גיי. יש לי שאלה חשובה בנוגע לדרכי ההדבקה בנגיף הhiv, שהתשובה איננה ברורה לי כלל, וזאת על אף שאני מודע לדרכי ההדבקה המוסכמות לכל הדעות(קיום יחסים הכוללים חדירה לא מוגנת, שימוש משותף במזרקים וכו׳...). למעשה , השאלה שלי מתחלקת לשני חלקים שכל אחד מהם הוא על סמך מקרה שחוויתי, ולצערי הרב התשובות שאני מקבל מגורמים שונים אינן ברורות כלל.
שאלה ראשונה:
במהלך מגע מיני מוגן לחלוטין שבו אני הייתי הצד הנחדר, החדיר הבחור שאיתו קיימתי את היחסים את אצבעותיו לפי הטבעת שלי. במהלך החדרת האצבעות הנ״ל לא שמתי לב למצב אצבעותיו של הבחור שהחדיר לי, כלומר: האם יש לו חתכים בהן, האם הן מדממות... לא בדקתי זאת עקב חוסר ידע בעניין, ז״א- בחיים לא חשבתי שהחדרת אצבעות תהווה אמצעי הדבקה. לאחר קיום המגע המיני (שכאמור היה מוגן לחלוטין) ולאחר שהבחור האקטיבי עזב את ביתי, פתאום הבחנתי באיזורים שונים על המיטה שבהם היו עקבות של דם(כולל דם על הכרית). אני נלחצתי באופן רציני ביותר, וישר הרצתי את תמונת המצב הנוראית ביותר , והיא גם שאלתי: במידה והדם שהופיע היה באמת מאצבעותיו של הבחור, ובמידה והבחור אכן נושא את הנגיף, האם כתוצאה מהחדרת האצבעות קיימת אפשרות להדבקה? (כלומר האם יש סיכוי שאני, הצד הנחדר, אדבק?) הסיבה שעד כה לא הבנתי את תשובותיהם של אנשים שונים שניסו לענות לי על המצב היא עקב התשובה : ״דרושה כמות גדולה של דם כדי שזה יקרה״ אני שואל- מהי כמות גדולה של דם? האם זו כמות שיש מצב שלא הייתי מבחין בה בזמן המקרה עצמו(כאמור כאשר הבחור היה אצלי לא שמתי לב למצב הידיים שלו). אשמח מאד למענה מדוייק:-).
שאלה שנייה וקצרה יותר: במין אוראלי, אם איבר המין היה בחלל הפה שלי (ולא הייתה גמירה בפה, אלא רק נוזל קדם הזרע), האם תיתאפשר הדבקה במידה והיה לי דימום בחלל הפה ו/או פצעים פתוחים? אשמח לדעת גם במקרה זה מהי בדיוק כמות הדם הדרושה? כמות שבטוח הייתי מבחין בה? כאמור אני מציין שוב שלמרות הדם שהיה בפה, הבחור לא גמר , אבל יתכן כי נוזל קדם הזרע הופיע. תודה רבה:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
דני03/09/2016אני לא רופא, אך קורא המון בנושא ומבין דרכי הדבקה, כמוכן גיי...
נתחיל משאלתך השנייה, לגבי מין אוראלי הסיכון קלוש עד כדי לא קיים, גם במידה והיה פריקם.
אם באמת היה לו חתך מדמם באצבעותיו והחדיר לך לפי הטבעת שהיה כנראה פצוע מהחדרת אצבעות וחדירה, הרי יש סיכון...ללא קשר לכמות הדם שהייתה באצבעותין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי ואם אפשר עוד שאלה
אביב03/09/2016ובמידה ואכן היה חתך מדמם, האם יתכן שלא הבחנתי בדם הזה ? זו יכולה להיות כמות שאינה נראת לעין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
דני03/09/2016רב הסיכוי שהדימום לא היה מאצבעותיו, שהרי אם היה דימום או חתך באצבעותיו שהרי היה "שורף" לו בחתך בהחדרת האצבעות, לדעתי עליך להיות רגוע ולשקט הנפשי שלך, היבדק לאחר 21 יום(ברוב המקרים הנוגדנים מופיעים כבר לאחר 3 שבועות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושאלה ממש אחרונה
אביב04/09/2016אם היה לאותו בחור קצת מנוזל קדם הזרע(ולא הזרע עצמו) על האצבעות ואז הוא הכניס אותן לפי הטבעת שלי... תיתכן הדבקה במקרה כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
דני04/09/2016לא נשמע סביר שמעט פריקם(נוזל מקדים) שבא במגע עם אצבעותיו יגרום להדבקה, כי הרי מדובר במעט נוזל, שהנגיף אם היה בו בכלל, כבר התחמצן ומת עד שהחדיר אצבעותיו אליך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)