בדיקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקה
    שרון
    18/05/2008

לפני חמש שנים עשיתי בדיקת איידס שיצאה שלילית, באותה תקופה היה ליחבר 3 שנים שרק מס' פעמים בודדות קיימנו יחסים בלי קונדום, נפרדנו ואחרי מס' חודשים הכרתי את בעלי ומאז ועד היום קיימתי יחסים רק איתו וזאת במשך 5 שנים עד היום-גם הוא כמובן רק איתי , בעלי נבדק כבר פעמיים בגללי כי אני פוחדת ויצא שלילי-פעם אחרונה לפני מס' חודשים , עכשיו החששות שלי הם כאלה- החבר איתו קיימתי יחסים מס' פעמים ללא הגנה(אח"כ עשיתי את הבדיקה אבל לא עבר מספיק זמן-אולי חודש), ועוד דבר שמטריד אותי הוא בדיקת דם שנערכה לי בבית חולים ולא ראיתי עם האחות לקחה מחט חדשה- שני אלה מטרידים אותי מאד ואני בהריון עכשיו- האם עצם העובדה שבעלי נבדק מכסה גם אותי? או האם אני צריכה להבדק דבר שמלחיץ מאד, בבקשה תעזרו לי כי החרדות האלה מלוות אותי כבר שנים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה

הוספת תגובה

• הריון ואיידס

ד''ר ננסי אגמון לוין
    18/05/2008

שרון שלום,
    הריון זה אושר גדול, ובסוף אושר עוד יותר גדול - בתנאי שהכל בסדר.
    אני מתארת לעצמי שלא נדבקת באיידס אבל העובדה שבן זוגך שלילי, לא אומרת שאת אינך נושאת את הנגיף. גם העובדה שעברו מספר שנים מאז היית עם בן הזוג הקודם לא אומרת שום דבר, יש אנשים אשר נושאים את הנגיף שנים רבות בשקט, ולא תמיד בני הזוג שלהם נדבקים.
    אבל, עכשיו זו לא רק שאלה שלך ושל בן זוגך - עכשיו יש כבר תינוק בתמונה, וזו תמונה אחרת לגמרי.
    לשמחתי הרבה, יש היום טיפול מעולה המאפשר ל 99% מהנשים בהריון שיש להן איידס להביא לעולם ילדים בריאים, ובאופן אישי ליוויתי כ - 170 הריונות כאלה.
    השלב הראשון והכי חשוב הוא להבדק ו - עכשיו!!!!! כמה שיותר מוקדם כמה שיותר טוב, באם הבדיקה שלילית, הסתיים הסיפור. באם הבדיקה חיובית - נדאג שהתינוק שלך יהיה בריא - תודי שזו הבטחה מצוינת.
    לסיכום -
    אני די משוכנעת שלא נדבקת. (בוודאי שלא מבדיקת דם), אבל אינני יכולה להתחייב לגבי בן זוג קודם.
    את צריכה להבדק, לדעתי כל אישה בהריון צריכה להבדק - בראש ובראשונה כי זו החובה שלך לתינוק שלך. וגם כי רצוי שתדעי מה מצבך בשביל בריאותך שלך, ולבסוף זה נראה לי חשוב גם לבן הזוג שלך.
    אז בהצלחה, אני בטוחה שהכל יסתיים על הצד הטוב ביותר, ושתהיה לך לידה קלה.
    נ.ב. - בדיקה את יכולה לעשות דרך רופא משפחה, דרך טיפת חלב או בכל אחד מהמרכזים - בזריזות וביעילות, תספרי לנו מה יצא ונשמח בשמחתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו