שאלה מורכבת - הידבקות באיידס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה מורכבת - הידבקות באיידס
    שאלה
    19/10/2016

שלום וברכה - הסיפור שלי קצת מורכב מכמה פרטים ושלבים...
    שאלתי אותה במקום אחר, ואמרו לי שאין לי מה לדאוג, אבל לא לגמרי הוסבר לי בצורה מפורטת, והיה נהדר אם היה אפשר לקבל הסבר מלא.

בתחילת ספטמבר נפגשתי עם בחור שלא הכרתי, קצת טיילנו ואחרי זה עלינו אליו הביתה. קצת התמזמזנו, לא היו יחסי מין במלוא מובן המילה, אבל היינו בקירבה פיסית גדולה לזמן ממושך, במהלכה הרגשתי שהפנים שלי והאזור שסמוך לעיניים נעשים מאוד לחים כתוצאה מהנשימות שלו. מסיבה אישית כלשהי זה נעצר שם והבחור ליוה אותי החוצה. בדרך החוצה ראיתי שליד המיטה שלו היתה ג'ארה די גדולה מלאה בכדורים - אין לי שמץ איזה.
    בדרך חזרה הביתה הרגשתי מעט צריבה באזור העין.
    האם לדעתכם יש סיכוי להדבקה במידה והבחור באמת היה נשא?

ושאלה שנייה... אני ראיתי קצת באינטרנט שאלות על זה והשתמע מהם קצת סתירה: אם חלילה במידה ויש לי hiv, ושתיתי מכוס מסוימת (תירוש) ומיד אחרי זה טעמו ממנה אנשים אחרים, יש סיכוי להדבקה?
    יצויין שיש לי חניכיים רגישים מאוד שנוטים לדמם לפעמים (בעיקר אחרי צחצוח שיניים או אכילת תפוח). כן יצויין שלאחד מהאנשים ששתו ייתכן והיתה רגישות באזור חלל הפה כיוון שכחצי שעה לפני כן הוא הקיא (בליקשר אליי, כמובן).
    האם מיץ ענבים תירוש הוא סביבה נוזלית שהנגיף יכול להתקיים בה, או שהוא נקטל במגע איתה?

המון תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לא נדבקים מאויר

ד``ר מרגלית לורבר
    19/10/2016

מאחר ולא קיימתם יחסי מין אין כל סיכוי להדבקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברור

שאלה
    19/10/2016

תודה על המענה מרגלית!

מאוויר ודאי שלא. השאלה שלי היא על נוזלים שעלולים להיות מועברים מדרכי הנשימה במרחק קצר דרך האוויר לרקמה עדינה כמו העין.

האם הנוזלים האלה יכולים להכיל את הנגיף, והאם כל מגע שלהם עם האוויר בנשימה קוטל אותם מיידית?

אשמח לקבל התייחסות גם לשאלות על שתייה מאותה הכוס בהנתן התנאים שפירטתי..

שוב המון תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין הדבקה מאויר

ד``ר מרגלית לורבר
    19/10/2016

אין מצב להדבקה מטיפות באוויר הנשום.
    הנגיף לא נמצא בדרכי הנשימה או באף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו