מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סקס לא מוגן בתאילנד, שאלה דחופהדור24/09/2017
שלום. אני מאוד חרד ואודה לכל תשובה מהירה שהיא, אני לא יודע לאן עוד לפנות.
במהלך מגע מיני עם זונה בתאילנד אתמול החליק הקונדום וקיימתי מגע וגינאלי במשך (כנראה) מס' דקות (הייתי שיכור ולא חשתי). פניתי מיד לביה"ח, שם נבדקתי שלילית למחלות מין קיימות, קיבלתי טיפול לקלמידיה וזיבה ונרשם לי טיפול PEP, אותו התחלתי 4 שעות לאחר המגע.
1. האם התרופות שניתנו לי ואלידיות, והאם מומלץ טיפול חלופי? אחת היא Rilpivirine 25 מ"ג, השניה Ricovir-em.
2. הטיול לשבועים וחצי נוספים, האם בהתחשב בתופעות הלוואי והצורך במעקב עדיף שאשוב ארצה?
3. מהם סימנים חמורים מספיק (למחלה או תופעות לוואי) שעבורם מומלץ לגשת לבית חולים מקומי? במהלך הטיול אנוע בין מס׳ ערים כל כמה ימים, אני לא רוצה לבטל הטיול אבל יש לי חשש מטיפול במערכת רפואה זרה עם בעיות תקשורת.
תודה מראש על כל תשובה שהיא, אני בחרדה וחוסר וודאות גדולים ולא יודע כיצד לפעול. אין לי עם מי לדבר על הנושא. מוכן גם להתקשר לקבלת ייעוץ בתשלום, אם קיימת אפשרות כזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף
דור24/09/2017אני לא יודע עד כמה פעיל הפורום ובאיזו תדירות המומחים בודקים אותו (אין תאריכי), אבל מאוד אודה לכל עזרה שהיא - אפילו אם זו תהיה רק הפניה למוקד עזרה אחר. אני בחוסר וודאות גדול ולא יודע כיצד להמשיך. תודה!
בנוסף: האם האנטיביוטיקה שניתנה לי (Doxycycline 100 מג פעמיים ביום) מספיקה? יש איתי חזקה יותר מהארץ (ציפקודקס 500 מג), שאחליף ביניהן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיבלת טיפול PEP טוב ובזמן. המשך את הטיול וקח את התרופות. יש סיכוי שלא תרגיש כלל תופעות לוואי. ממילא אין צורך לבצע בדיקות בחודש הראשון. טוב שקיבלת דוקסילין, אבל היה רצוי שתקבל גם זריקת רוצפין / צפטריאקסון כדי לכסות אפשרות של זיבה (גונוריאה)
ד``ר רונן הולנד24/09/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
דור24/09/2017תודה על התגובה!
נאמר לי שהזריקה שניתנה לי מכסה גם זיבה וגם קלמידיה, לצערי לי ניתן לי רישום מדויק של המרכיבים, האם זה הגיוני? אם לא, האם כדאי שאחזור לשם ואבקש אז הזריקה הזו, או שאמשיך הלאה ואתמודד עם זה בארץ?
מה לגבי הפטיטיס? בכלל, האם יש טיפולים מונעים שכדאי לנצל את חלון ההזדמנויות ולקחת עכשיו?
בנוגע לתופעות הלוואי של PEP, הוזהרתי מפני כשל הכבד, אבנים בכליות, עצמות רכות ואפילו הליך נקרוטי... מובן לי שאלו מקרי קיצון. מה לידיעתך הן תופעות לוואי שאם אני חווה אותן עלי לגשת למיון? אני יכול להתמודד עם שלשול ובחילות.
ושוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם קיבלת גם זריקה אז הכל בסדר. תופעות הלוואי החמורות הן נדירות. ממליץ לך להשלים חודש של טיפול
ד``ר רונן הולנד28/09/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)