פתרון לHIV בעתיד הקרוב?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פתרון לHIV בעתיד הקרוב?
    דולב
    29/12/2017

מאחר ומדובר כאן בפורום רופאים בכירים בנושא HIV רציתי לדעת אם אתם מודעים שאולי יש תקווה בעתיד הקרוב למציאת תרופה לקללה הנוראה הזאת ? פחות או יותר צפי של שנים ? כי יש שמוע שאומרת שמצאו פתרון ורק לא רוצים לשחרר תרופה . השמוע אומרת שהשתלת מח עצם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פתרון לHIV בעתיד הקרוב?

הוספת תגובה

• נניח שזה הפתרון

Tomer
    29/12/2017

ניצא מנקודת הנחה שהשתלת מח עצם מרפאת איידס לגמרי.
    זה לא הגיוני לקחת אנשים שבסך הכל בריאים ושותים איזה כדור או שניים ביום,ולבצע בהם השתלת מח עצם. זה תהליך מאוד קשה עם סיכוי גדול יותר לתמותה מאשר לחיות עם מחלה כרונית.
    זה כמו שיגלו שהשתלת מח עצם מרפאת סוכרת או לחץ דם ויתחילו לבצע את התהליך המסוכן הזה לאנשים שאין כל סכנה מיידית לחייהם.
    שלא נדבר על העלות הגהוהה של התהליך והתהליך המייגע של מציאת תורם.
    אני לא רופא ואין לי ידע נרחב בנושא איידס אבל אני בטוח שאם יש למחלה מרפא, הוא לא נעוץ בהשתלת מח עצם, וגם אם כן זה לא יהיה מיושם כך לעולם או רק במקרים שהחולה במצב קשה מאוד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלה שחיים עם המחלה עמוק בפנים מתים כל יום ואם זה הפתרון לא מעט יקפצו על המציאה וייקחו סיכון אולי זה יעזור

זיו
    30/12/2017

אתה מציג את העניין כאילו לקחת כדור או שתיים ביום זו חגיגה גדולה וזה לא . מסכן האדם שתלוי בכדור כל החיים שלו . אין לי מושג לגבי השמועות האלה שהוא כתב אבל יש הגיון בשמועה הזאת ויותר הגיוני בעייני שיש תרופה רק שיש אינטרס לא להוציא אותה החוצה . ואגב גם לסוכרת יש תרופה ולא מוצאים אותה החוצה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלת מח עצם - לא אופציה

אנונימי
    31/12/2017

היה מקרה החלמה אחד ויחיד בהיסטוריה שמתועדת החלמה מhiv. בוצעה השתלת מח עצם בחולה hiv שחלה בסרטן, מסתבר שחתורם היה לו מוטציה גנטית והיו חסרים בו קולטני ה-CCR5, קולטנים אשר באמצעותם חודר נגיף ה-HIV לתאים(אנשים אלו לא יכולים לחלות במחלה).
    מאמין שהמחקרים בין היתר מבוססים על המוטציה הגנטית הזאת, אבל תהליך השתלת מח עצם מתאים ועוד אדם שיש לו מוטציה גנטית קשר נשמע לא ישים בעליל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא שולל את האופציה שהתהליך מביא לריפוי

Tomer
    31/12/2017

אני לא שולל את האופציה שהשתלת מח עצם מרפאת איידס אין לי מספיק ידע בשביל לשלול או לאשר.
    אני מציג את זה כמאוד קשה ליישום נטו כי אני תרמתי מח עצם ביוני. עכשיו הקטע שאני בן 25 משוחרר כבר 4 שנים, ונתתי דגימה של מח עצם כשהייתי בן 18 בבקו"ם ולא זכרתי את זה בכלל עד שפנו אליי במאי-שתבין כמה זה נדיר למצוא תורם.זה תהליך כואב גם לתורם שמקבל תרופה לשבועיים שגורמת לך להרגיש סחרחורת ובחילה ומלא בדיקות ובסוף מחט בעובי מלחיץ נכנסת לך למותן ואם אין מספיק אז לוקחים גם מאזור הצלעות, ותהליך עם סיכוי אמיתי למוות לזה שמקבל את התרומה , אלא שהבן אדם שתרמתי לו היה חולה במיאלומה והיה במצב סופני ככה שבמקרה הזה השתלם לעשות לו. עכשיו תחשוב רגע שבכול המאגר דגימות מח עצם אני היחיד שהתאים לו להשתלה...רק מראה את הקושי במציאת תורם בכלל עוד לפני הסיכונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תומר - אתה צודק לדעתי

אנונימי
    31/12/2017

השתלת מח עצם- תהליך קשה, מסובך, ואחוז הסיכון בו למושתל גבוהים שכן הגוף יכול לדחות את ההשתלה, ישנן גם השלכות בריאותיות לתהליך זה על המשך חייו של המושתל גם במידה וההשתלה הצליחה. אני בטוח שהפתרון הוא לא השתלת מח עצם, אך מאמין כי המחקרים בין היתר מבוססים על המוטציה הגנטית הזאת.
    כולנו תקווה שיימצא ריפוי תרופתי מלא לנגיף זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הלוואי שתימצא תרופה

Tomer
    31/12/2017

אני בסרטים כבר מאוגוסט. מרגע ששכבתי עם 2 בחורות אמריקאיות בתאילנד ועד שנבדקתי כשחזרתי לארץ אחרי חודש הייתי בחרדה נוראית כל ערב הייתי שוכב שעתיים לפני שהייתי נרדם וחושב איך החיים שלי יראו ונזכר בכל מיני סרטים כמו פילדלפיה ונכנס ללחץ...עכשיו מה שהלחיץ אותי היה הסטיגמה של אנשים שנראים כמו שלדים עם הפצעים האלה של הסרטן...עד שקראתי קצת על המחלה והבנתי שאני מודאג מדברים שלא רלוונטיים לימים שלנו ו-worst case אשתה כדור או שניים ביום ואהיה בסדר.
    למזלי נבדקתי אחרי 35 ימים ו85 ימים ויצא שלילי...ואני קורא ושומע תשובות שצריך להבדק גם בחצי שנה.
    אין ברירה צריך לקבל אחריות על שטויות שעושים אבל כל דהר בפרופורציה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החשש שלך מהידבקות אחרי ששכבת עם תיירות אמריקניות היה מיותר

מור
    31/12/2017

מדובר במעגל רחוק מאוד מקבוצת הסיכון של HIV , כך שהאחוז שהיית נדבק מהן הוא אפסי ביותר עד ל0 . קבוצת הסיכון העיקרית הם הומואים מעל גיל 19 , אם זה בארץ אז קבוצת הסיכון הגבוהה ביותר היא תל אביב ומחוז המרכז וגם עולים ממדינות אפריקה . משרד הבריאות לא יפרסם דבר כזה כי יש כאן מהות ל״גזענות״ אבל זו המציאות . החשש שלך ברור אבל היה מיותר. טיפ : לא לקפוץ על כל כוס שעובר ברחוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיוק מה שהרופאת משפחה שלי אמרה לי

Tomer
    31/12/2017

זרקה לי משהו על סיכוי של 1:2000 גם במידה והן היו חולות.
    אני אמנם לא מבין כלום באיידס ורפואה אבל מבין טיפה בהסתברות...ההסתברות הזאת של "סיכוי ממוצע"לא שווה כלום בלי לדעת מה השונות שלה.
    סתם לדוגמה,קח חדר עם 18 נשים כאשר 2 מהן בהריון בחודש 9. זה אומר שבממוצע כל אחת מהן בהריון בחודש ראשון...שזאת שטות כי אם יש לך נתון על השונות שזה 8 אתה מבין שבתכלס רק אחת מ9 בממוצע בהריון בחודש תשיעי.
    אותו דבר כאן- הסיכויים הנמוכים האלה שהרופאת משפחה שלי מספרת לי עליהם לא שווים כלום בלי השונות- כי למשל אם 2 אנשים נדבקו אחרי פעם אחת ששכבו עם חולת איידס והשלישי נדבק בפעם ה5998 עדיין היחס של 1:2000 נשמר...ככה שלדעתי הסיכויים שכתובים ברשת ומה שהרופאי משפחה מספרים לא שווים כלום...חוץ מלבצע בדיקות ולדעת שכנראה אני בסדר שום דבר לא הרגיע אותי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין פה שום קונספירציה של חברות התרופות. העולם המדעי והרפואי עובדים במרץ על מציאת פתרונות לריפוי המחלה ומיגור הנגיף. השתלת מח עצם זו לא אופציה עקב הסכנות הכרוכות בתהליך והמחיר

ד``ר מרגלית לורבר
    01/01/2018

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריפוי ל HIV עדיין לא נראה באופק של השנים הקרובות. עובדים על זה בעשרות קבוצות מחקר בעולם ומקווים שבעשור הקרוב יימצא הפתרון שיביא לריפוי

ד``ר מרגלית לורבר
    01/01/2018

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו