מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בנוגע לתרופת prepאביעד11/04/2018
שלום! קיבלתי מרופא המשפחה שלי אישור לקבלת תרופת הprep.
(אני נמצא בקבוצה של גברים המקיימים יחסים עם גברים).
יש לי שאלה מאד חשובה שרופא המשפחה שנתן לי את התרופה לא ידע לענות עליה- כמה זמן לאחר לקיחת הכדור הראשון אני נחשב כחסין ומוגן מפני הידבקות בנגיף ה-hiv? האם אני צריך לקחת את הכדור כל יום באותה שעה? אילו מזונות אסור לי לצרוך ביחד עם התרופה (חלבונים/אלכוהול וכו׳...)
בנוסף, אשמח לוודא שהתרופה שקיבלתי ״טרובדה״ היא התרופה הנכונה שצריך לקבל כ-prep? וכמה מ״ג הכדור צריך להכיל?
ושאלה אחרונה (מתנצל על האורך) - בהנחה שבדיקות הדם לתפקודי כבד וכליות שעשיתי לפני מתן המרשם ל-prep יצאו תקינות- האם התרופה הזו עשויה לגרום לנזק כלשהו לגוף בטווח הארוך? (למשל ירידת תפקוד מערכת החיסון/עליית הסיכון לסרטן כלשהו)?
מאד חשוב לי לשמוע דעה נוספת של מומחה על מנת להבטיח שאני לוקח את התרופה בראש שקט. תודה על העזרה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לקחת את הכדור כל יום בשעה קבועה. אסור לפספס !! טרובדה היא הכדור המקובל ל PREP. לטווח הארוך עלולה להתפתח ירידה בצפיפות העצם. תוכל למצוא עוד אינפורמציה בעלון התרופה שקיבלת בתוך הקופסא
ד``ר רונן הולנד11/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה על prep
אביעד11/04/2018תודה. וכמה זמן לאחר לקיחת הכדור הראשון אני נחשב כבר מוגן?
כלומר האם צריכים לחלוף כמה ימים שבהם אני לוקח את הכדור כדי שההגנה תתחיל לפעול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)