שימוש יומי וקבוע ב- PrEP -Emtrivir

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שימוש יומי וקבוע ב- PrEP -Emtrivir
    בן
    30/05/2018

שלום ד״ר!
    אני ספורטאי מקצועי, צעיר ובריא.
    אני מקיים יחסי מין עם גברים - אך ורק באופן מוגן. העניין הוא שעקב חרדה גדולה מפני הידבקות בנגיף ה-Hiv, התחלתי שימוש יומי וקבוע ב- PrEP -Emtrivir.
    על פניו אני מרגיש שהטיפול מיותר כי אני לעולם לא אעשה מין לא מוגן, אך עקב ירידה משמעותית במפלס החרדה שלי - אני ממשיך לקחת. החשש המרכזי שלי הוא, מן הסתם, תופעות הלוואי (שקראתי לגבי כולן).
    עקב זה שאני ספורטאי ואורח החיים הבריא מאד קריטי עבורי, הייתי רוצה שבאופן כן ומקצועי אם תוכל לרשום לי כאן מה הדברים הכי נוראיים שעשויים לקרות לי בטווח הארוך כתוצאה משימוש יומי ב-Emtrivir? האם נזקים שיווצרו הם הפיכים ויחלפו עם הפסקת הטיפול? מה הדבר הכי נוראי שדווח עקב שימוש בתרופה אצל אדם בריא? אשמח מאד לעזרה כי אני נורא מודאג ומרגיש שחייב הכוונה (שלא קיבלתי כמו שצריך מרופא המשפחה שנתן לי את המרשם לתרופה). תודה מקרב לב:)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תופעות לוואי של אמטריביר

ד``ר מרגלית לורבר
    31/05/2018

יש מעט מאד תופעות לוואי
    פגיעה בתפקוד הכליות נדיר אבל מחייב בדיקות מעקב
    פגיעה בעצמות - אוסטיופורוזיס נדיר ועלול להיפגע אחרי שימוש ממושך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו