דקירה ממחט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דקירה ממחט
    assiit
    31/05/2008

שלום רב,
    אתמול ניקינו את החוף במסגרת ארוע ניקיון חופים.
    מצאנו מזרק עם מחט בשעה 16:30 , כלומר לאחר שיא החום... .
    המדריכה זרקה את המזרק לשקית שלי .... ולאחר כמה דקות המחט לצערי חדרה את השקית
    ודקרה אותי קלות ( לא נוצר דימום ) בקרסול התחתון של הרגל.
    ניגשתי למוקד וקיבלתי זריקת טטנטס.
    מה הסיכונים שנדבקתי במשהו - הוסבר לי שלא החדרתי לגופי נוזלים אשר היו בתוך המזרק וחוד המזרק היה באויר לפחות מלילה קודם, כך שנגיפים השונים כולל איידס וצהבת C,B לא עמידים למשך זמן ארוך כזה.
    אודה לכם על עזרתכם.. .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דקירה ממחט

הוספת תגובה

• מחט בחוף הים.

ד''ר ננסי אגמון לוין
    01/06/2008

מבחינת נגיף האיידס, אין סכנה ממזרק זרוק בים.
    מבחינת נגיף הפטיטיס C גם אם קיימת סכנה אין מה לעשות - אין טפול מונע.
    מבחינת נגיף הפטיטיס B הסכנה אפסית, אבל לפעמים יש מה לעשות, זה תלוי בנסיבות, במזרק ובפרטים אחרים - בעיקר זה תלוי האם קיבלת בעבר חיסון להפטיטיס B ואם היה במזרק דם. .
    סביר להניח שאין צורך לעשות שום דבר, אבל במידה ויש לך ספק בכל אחד מבתי החולים, יש מוקד העונה לשאלות.
    ברוב המקרים דקירה שטחית מהסוג שתארת אינה מחייבת כל פעולה, למעט חיסון לטטנוס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דקירה ממחט

assiit
    01/06/2008

דוקטור,
    יש לי בעייה עם תגובות של רופאים אחרים מפורומים שונים.
    לדוגנמא דוקטור אפריים הלפרין מפורום רופאים - מחלות זיהומיות ממליץ לי ללכת במידי לבית חולים על מנת ללבצע הערכת מצב ואולי לקבל את הטיפול המונע.
    הייתי היום במכבי לבדיקת רמת הנוגדנים של צהבת B, תשובה בעוד מספר ימים. האם זה דחוף, האם אני יכול לחכות מספר ימים על מנת אולי לקבל חיזוק חיסון?
    אודה לך על עזרתך. יכול להיות שאגש לבית חולים הלילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דקירה ממחט

assiit
    01/06/2008

דוקטור, הבהרה
    אני לא מנסה להשוות בין כל המייעצים, ואני מאד מודה על תשובתך המהירה.
    הייתי היום אצל רופאת המשפחה.
    רופאת המשפחה שלחה אותי לבצע בדיקת נוגדנים שתיקח מספר ימים.. ., האם אין חשיבות לזמן במקרה זה???
    ושוב, תודה רבה על התמיכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דקירה ממחט - ולוח הזמנים.

ד''ר ננסי אגמון לוין
    02/06/2008

השאלה שלך לגמרי במקום. אני חושבת שהתשובה שלי ושל הרופא השני - הן זהות במהותן.
    ובפירוט -
    לגבי דקירה החשודה לאיידס - הזמן הקריטי הוא 48 שעות - במקרה שלך אין זה סביר.
    לגבי הפטיטיס C - כאמור זה לא משנה.
    לגבי הפטיטיס B - הזמן הקריטי הוא עד שבוע ימים. לא ברור לי מתי נדקרת במרבית המרכזים העוסקים בטיפול מונע הבירור מבוצע תוך 24 שעות, לגבי הפטיטיס B. ואז ניתן חיסון או חיסונים (ישנם שני סוגים אפשריים במצב זה).
    השאלה החשובה היא האם חוסנת בעבר, בשירות הצבאי למשל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דקירה ממחט

assiit
    02/06/2008

אפשר בבקשה לדבר איתך בטלפון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדבקה ממחט

assiit
    03/06/2008

דוקטור,
    קיבלתי היום תוצאות בדיקת נוגדנים צהבת B,
    עשיתי חיסון ב- 1997. מה דעתך לגבי המשך הבירור לגבי:
    נמצא:
    Hepatitis B Surface Ag- NEGATIVE
    Hepatitis B Surface Ab - גדול מ- 100 mIU/ml

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איחולי, אתה מחוסן.

ד''ר ננסי אגמון לוין
    04/06/2008

אתה מחוסן להפטיטיס B.
    אין סיבה לדאגה - הסיפור הזה הסתיים בטוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הידקרות ממחט

מוטי
    25/11/2008

שלום לפני מס חודשים בעודי מטייל על החוף נידקרתי ממשהו שאיני בטוח שהיה מחט , לפי התגובות האחרונות שך אני מבין כי הסיכוים להידבק במחלה מעטים שאלתי היא אחרת האם יתכן מצב שדווקא סם שהיה במזרק המוטל יעבור אלי וישפיע ? אני יודע כי מדובר בטיפה שבטיפה אך אולי טיפה מסם קשה יכולה להשפיע ? אשמח לתשובה שנושא משום שפחד דווקא מהסמים מפריע לי ביחסים הקרובים שהיו לי אים הים עד לפני מס חודשים תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו