מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פצע פתוחאלברט19/06/2008
שלום רב, אנא השתדלו להשיב לי במהירות אני מאוד לחוץ.
בזמן שנסעתי בכביש גירדתי עקיצה של יתוש באצבע, גירדתי ולחצתי עד שיצא מעין נוזל שקוף אדמדם במקצת ונהיה לי פצע פתוח בגודל של "נגיעה של עט ביד" (לצורך המחשה). ניגבתי את האצבע וכעבור מס' דקות נכנסתי לתחנת דלק. כאשר המתדלקת (צעירה כבת 20 לערך) החזירה לי את המפתחות, האצבע עם הפצע נגעה כרבעון השניה בידה של המתדלקת,(פעולת לקיחת מפתחות חזרה). הבחנתי כי למתדלקת היו מס' פצעים ביד ולא מדממים במובן המילה ככל הנראה לעין ביד, ראוי לציין כי אחרי המגע הסתכלתי על האצבע שלי ולא ראיתי סימני דם על הפצע. הפצע שלי אומנם היה פתוח אולם לא מדמם. יתכן כי בתוך הפצע בפנים היה מעט דם שלי אך הוא לא פרץ החוצה. השאלה האם יתכן במצב דברים כזה, בנגיעה רגעית של פצע עם פצע, בהנחה שחלילה המתדלקת נשאית, האם ניתן להידבק באיידס? שוב לא ראיתי דם שטיפטף על הפצע שלי (הייתי רואה אם טיפת דם הייתה זולגת לי על הפצע), כמו כן הפצע שלי לא דימם כלפי חוץ, אולם הוא היה פתוח. אנא, נסו להיות מפורטים. כמו כן, נתון נוסף, אני לא הבחנתי אם בכלל נגעתי בפצע של המתדלקת. דבר מה נוסף, האם אפשר להידבק מהנוזל השקוף שיוצא משני פצעים פתוחים ככלל, ובמקרה שתיארתי בפרט. לא שהבחנתי בטיפה של נוזל שקוף על הפצע שלי. אחרי האירוע המתואר ניגשתי לברז מים בצד ושטפתי ידיים.
סליחה על המכתב הארוך חשוב היה לי להיות מפורט.
האם יש לגשת לעשות בדיקה עקב המקרה המתואר לעיל?
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלברט שלום,
ד''ר ננסי אגמון לוין21/06/2008החשש שלך מוגזם עד מופרך.
ראשית על העובדת בתחנת הדלק להיות נשאית - סיכוי אפסי ביותר בישראל.
שנית הפצע שלה צריך להיות פתוח, לא רק שלך.
ושלישית מגע של שניות.....
לסיכום -
אתה בחרדה.
להבדק תמיד אפשר.
הסכנה לאיידס אפסית עד לא קיימת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)