מיתוסים בנוגע ל HIV

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיתוסים בנוגע ל HIV
    דני
    11/07/2008

רציתי לדעת אם ישנה ספרות מקצועית או מחקרים עדכניים בנוגע להתפלגות אחוז הנשאים בישראל לפי מין,גיל,נטיה מינית,רקע אתני. האם הדבר נכון שאחוז הנדבקים ממגע הטרוסקסואלי הינו באיזור 4%? האם נשים חשופות להדבקה יותר מגברים במגע הטרוסקסואלי? מצד אחד ברורה לי המדיניות של מרכזי האיידס שלפיה כולם כאחד חשופים לנגיף, עם זאת למען השקיפות הייתי רוצה לדעת מהם המספרים המדויקים אם קיימים כאלה.... תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיתוסים בנוגע ל HIV

הוספת תגובה

• מיתוסים וHIV.

ד''ר ננסי אגמון לוין
    11/07/2008

דני יקירי,
    גם אני הייתי רוצה לדעת מספרים מדוייקים אבל לכך אין משאבים, וישנם כמובן דברים רבים שאי אפשר לבדוק, ולכן המספרים הם משוכללים בלבד.
    באתר משרד הבריאות - המחלקה לאיידס ושחפת - יש נתונים ישראלים עדכניים אתה יכול להכנס ולקרוא.
    לשאלותיך אנסה לענות כמיטב יכולתי:
    את השאלה על מגע הטרוסקסואלי לא הבנתי - בעקרון מגע מיני הטרוסקסואלי אחד הוא בסיכון של כ1/200 אבל זה הרבה יותר אם יש פצעים באיבר המין(הרפס וכו) דם (וסת וכו), והסיכון עולה ככל שהעומס הנגיפי של הנשא עולה. מגע מיני אנאלי מגיע לאחוזים גבוהים בהרבה.
    להערכתנו נשים חשופות יותר להדבקה במגע הטרוסקסואלי - וזה מה שקורה בשטח - אבל אתה מבין שאף אחד לא יכול לבדוק את זה באופן מבוקר, הרי לא ננסה להדביק אנשים ונראה מה קורה....
    ועדין הדבר החשוב ביותר הוא המניעה - קונדום קונדום ושוב קונדום - ואם יש פנצ'ר להגיע לבירור - רצוי שני בני הזוג - ולקבל טיפול מיידי באם יש סיכון אמיתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו