שאלה לגבי הדבקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי הדבקה
    אנונימי
    23/07/2008

נניח שבן אדם חס וחלילה נחשף לנגיף ונדבק בו. לאחר מס' שבועות הוא חווה תסמונת איידס חריפה (חום , פריחה , הגדלת בלוטות וכ"ו). מה נצפה למצוא בבדיקת הדם שלו? ירידה בספירה הלבנה ובלימפוציטים או שמא עליה בספירה הלבנה ובלימפוציטים בשל העומס הנגיפי הגבוה? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי הדבקה

הוספת תגובה

• שאלה מעניינת,

ד''ר ננסי אגמון לוין
    26/07/2008

לאנונימי שלום,
    אם תרשה לי אני אאמץ את השאלה שלך למבחן של הסטודנטים לרפואה שלי...
    ככלל התגובה משתנה בין אנשים, אבל הסטודנטים יצטרכו לדעת כי ברוב המקרים עם ההדבקה העומס הנגיפי מאוד מאוד גבוה (יכול להגיע למליונים), וספירת הלימפוציטים יורדת דרמטית, אפילו יתכנו זיהומים חריפים עקב הדיכוי החיסוני.
    תוך מספר שבועות הגוף מגיע ל "סטטוס קוו" עם הנגיף : עומס נגיפי נמוך יותר וספירת הלימפוציטים = CD4 מתייצבת. ה"סטטוס קוו" תלוי במידת האלימות של הזן הנגיפי, ובמצבו הבריאותי של האדם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובכן ד"ר

אנונימי
    29/07/2008

אני מאשר לך להשתמש בשאלה שלי במבחנים שלך - הכבוד הוא לי !! אבל לא ענית לי לשאלתי - אדם שחלילה נדבק וחווה תסמונת איידס חריפה הולך ומבצע בדיקת דם : לויקוציטוזיס או לויקופניה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן עניתי, ראה התשובה הקודמת.

ד''ר ננסי אגמון לוין
    29/07/2008

לויקפניה = ירידה ספירת הלימפוציטים, וירידה דרמטית בספירת CD4.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר יקרה

אנונימי
    31/07/2008

אני לא רוצה להשמע מנג'ס אבל עדיין אני מרגיש שלא הבנת אותי. : האם בזמן תסמונת האיידס החריפה כשבן האדם מבצע בדיקת דם נבחין אצלו ירדידה בספירה הלבנה ובלימפוציטים או שמא מכיוון שהתסמונת מתרחשת מס' שבועות לאחר ההדבקה לא נראה שינוי בספירה הלבנה...... תודה וסליחה על הטרחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספירה נמוכה או תקינה - אפשרית.

ד''ר ננסי אגמון לוין
    01/08/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו