מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- "זקוקים לעזרה"- דר' תודה רבה לךאני27/07/2008
תודה רבה לך על המסירות והדרך בה את מסבירה לנו בגובה העיניים על דרכי ההדבקות. לשאלתך, זה סיפור שקרה כשבתי רק נולדה , ואז לא ידענו שהוא נשא-הוא גילה לנו זאת לאחר מכן . היום בתי כבר גדולה יותר - 9-חוד' , ונזכרנו שפעם אחת הוא האכיל אותה וירד לו דם והוא לו שם לב והיה על הבקבוק כך שהפחד הוא שדם בא במגע עם ריקמה עדינה . אנו יודעים שנשאים יכולים להביא ילדים-אם נשרטו רוחצים ידיים וכו' העניין שכאן לא רחצו ידיים וראינו דם על הבקבוק. אפנה אלייך שאלה נוספת: 1.האין זה נכון שגם טיפת דם מדבקת? יש המון שמועות(לצערי נברתי בנושא)חלק אומרים גם טיפת דם , חלק 1/2 ליטר.. 2.בכל אופן אנו רוצים להיות רגועים וכן לעשות את הבדיקה כי זה יושב לנו על בלב וגורם לנו למועקה רבה ,אנו מבינים שאין צורך ב- PCR ושאלייזה מספיקה, לפיכך חודשיים מספיקים כפי שזה מקובל אצל מבוגר? 3.אנו "עייפים מאדישותם וחוסר ידע של רופאים בקופ"ח,ולכן נרצה לעשות זאת בבי"ח,היכן יש מח' ילדים שמטפלת בכך? האם נוכל ליצור קשר ולקבל את שרותייך? אשלם באופן פרטי? לא תזיק לי שיחה בנושא פנים מול פנים שתפיג את חרדותיי. בהתחלה הגבנו יפה אבל לצערנו ככל שחפרנו באינטרנט התחלנו לפחד יותר כמו "כדור שלג מתגלגל" אנו חייבים לציין שתשובתך עזרה לנו להפיג חלק מהמתחים, בברכה, אנו ההורים תודה רבה לך, מחקים לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להורים המודאגים,
ד''ר ננסי אגמון לוין27/07/2008אני חושבת שהילדה שלכם לא נדבקה -
א. מכיוון שהחשיפה נשמעת לי לא רלוונטית, צריך שהדם יבוא במגע עם פצע פתוח או יכנס ממש לתוך הפה או לעין - לא סביר.
ב. המחלה בילדים במקרים רבים קשה ומתקדמת מהר - והילדה שלכם אם הבנתי נכון, בריאה. .
אבל בכדי שתהיו רגועים לחלוטין ניתן לבצע בדיקת דם בדיקת דם פשוטה בקופת חולים או באחת ממרפאות האיידס. מקובל פעמים רבות לבדוק ספירת דם לילדים לקראת גיל שנה, אני מציעה לבקש מרופא המשפחה לקחת לילדה ביחד עם ספירת הדם גם בדיקה ל HIV באותה הדקירה.
אני חושבת שאם תספרו את הסיפור שלכם בו היתה לכאורה חשיפה מסוכנת אף רופא לא יתנגד לבצע את הבדיקה, והתשובה תתקבל תוך מספר ימים .
אנה ספרו לנו ונשמח בשמחתכם.
נ.ב.
במידת הצורך ישנם מספר מרכזים המטפלים בילדים -
במרכז הרפואי קפלן, הדסה עין כרם, מאיר ורמבם - ניתן ליצור קשר עם מרכזי האיידס הללו לקבלת ייעוץ
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מודה לך מאוד
אני28/07/2008אנחנו נבצע בדיקת אלייזה רגילה בקפלן,קרוב אלינו, את מבי"ח קפלן, כפי שרשום למעלה? -רק לא ענית לי כמה זמן לאחר חשיפה יש להמתין עם תינוקות? חודשיים מהמקרה והלאה מספיק? -וסתם לידע אישי מהי כמות דם המינימלית שמדבקת דרך רקמה עדינה ?(התייעצתי עם רופא שאמר לי ליטר דם, זה נשמע הזויי רק כדי להרגיע אותנו.) -נעדכן... רב תודות לך דר'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדבקה בילדים
ד''ר ננסי אגמון לוין29/07/2008בדיוק כמו מבוגרים - 8 שבועות לאחר החשיפה הבדיקה תהיה אמינה.
לגבי כמות הדם - אף אחד לא יודע בוודאות - כיוון שאף אחד לא יכול לבדוק את זה אבל מדובר בכמות קטנה בוודאי לא ליטר, מאידך בניגוד לנגיפי הכבד וכו' הדם צריך לחדור לגוף לא רק לגעת בגוף.
בהצלחה.
אני בטוחה שבמרכז בקפלן יטפלו בכם מצוין, במידת הצורך הצוות המטפל שם יוכל ליצור קשר עם רופאי הפורום
בהצלחה
ספרו לנו כשהכל מצוין.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)