מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמות דםטו01/08/2008
ד"ר כשמדברים על הדבקה במגע דם עם פצע פתוח האם מדובר בטיפות אוו צריך כמות גדולה של נשא איידס ומה הפירוש פתוח האם שריטה נחשבת כפע פתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החבר של הבן שלי נשא....
ד''ר ננסי אגמון לוין01/08/2008כן,
שאלות קשות.
אני אנסה לענות, לא רק כרופאה, שכן אני מכירה את הבעיה גם מהזוית האמהית.
אז ככה,
1. עוד אף ילד לא נדבק מכך שהוא שיחק עם ילד אחר גם ילדים שהם נשאים ולא מטופלים היטב.
בשביל להדבק צריך באמת מגע מאוד מאוד משמעותי של דם לדם, זה שילד אחד נשרט לא אומר שהשני ישרט באותו הזמן והדמים יתערבבו.
2. כדאי להסביר לילד בן 9, באופן כללי ובלתי מכוון שדם ופצעים מוגלתיים וכו' זה דבר מזוהם ולא צריך לגעת בזה בידיים ללא כפפות - ילד בגיל הזה מבין, וזה מידע נכון וחשוב לא משנה מי החבר ואיזה מחלה יש לו - בשום מקרה לא הייתי מזכירה את שם המחלה זה לא הגיל הנכון להתמודד לא לבן שלך ובוודאי שלא לחבר שלו. - אפשר וחשוב להעביר לילדים את המסר - שאם הם או החברים שלהם נפצעים הם צריכים לספר להורים - למשל בשביל "לקבל זריקת טטנוס....".
3. דעתי כאם שלא הייתי מונעת מהבן שלי לשחק עם ילד שיש לו מחלה, זה לא מדבק באויר זה לא באמת מסוכן, אין סיכון שהם יקיימו יחסי מין והסיכוי שהם יפצעו בו זמנית והדמים יתערבבו הוא כמעט דמיוני. והייתי רוצה שבבוא היום הילדים שלי ידעו שאני לא חושבת שמחלות זה סיבה לבטל חברות, מותר וצריך להזהר ולשמור על כללי התנהגות הגיוניים, אבל מחלה זו סיבה אולי ליותר תמיכה ואהבה, אבל בוודאי שלא לביטול החברות - אבל זו כמובן דעתי האישית.
וכאם באופן פילוסופי - את הרי לא יודעת מה יש לילדים האחרים.....
4.ולסיום, תמיד יהיה לך גיבוי מאיתנו, צוות הרופאים, אם יש לך ספק או יש חשש אנחנו נדע מה לעשות- אנא אל תחששי לפנות אל רופאי האיידס בארץ - לא חשוב באיזה מרכז - במידה ויש חשש הפניה צריכה להיות מיידית - למרות שלמיטב ידיעתי מעולם לא ארעה הדבקה או אפילו חשש סביר להדבקה בין ילדים ששיחקו ביחד....
שבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לכמות דם
טו02/08/2008ד"ר את מדהימה הסבלנות לענות אין הרבה רופאים כמוך ,כשדיברת על כמות של דם שצריכה להיות כדי להעביר את הנגיף האם שריטות עם כמות דם מקרוסקופיות יכולות להעביר את הנגיף אם לאותם שריטות יש מגע עם דמו של נשא , האם להעביר את המחלה צריך ממש פצע עמוק וגדול אם לא קשה לך נא הרחיבי בנושא בנקודה זו כי אני ממש בחרדה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלי. המודאגת
ד''ר ננסי אגמון לוין04/08/2008טיפות דם שמטפטות לתוך פצע פתוח או לתוך העין עלולות בסבירות מאוד מאוד!!! נמוכה להדביק, סתם דם שמלכלך את היד או על העור לא מדביק מספיק לרחוץ במים וסבון.
תזכרי כל הזמן, שאף אחד לא נדבק ככה - לפחות ככל הידוע לנו
במקרה של חשש אנא פני לייעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)