מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה דחופהגל09/08/2008
לפני כשנתיים בערך קיימתי יחסים אוראליים לא מוגננים עם אשה כעבור שנה כאשר הייתי בחופשה באירלנד בחורף הופיעו אצלי סימני שפעת (חום) בליווי פריחה בכל הגוף ולאחר טיפול באנטיביוטיקה הכל עבר....כעבור שנה נוספת הרגשתי סוג של אנגינה מלווה בחום וכאבי גרון ,ללא שום פריחה, ושוב קיבלתי טיפול באנטיביוטיקה עד שזה עבר. עברו מספר חודשים ונסעתי שוב לחופשה באירופה. היה קריר ולא התלבשתי בהתאם...בכל אופן התחלתי להרגיש עיקצוצים ולאחר כמה שעות הופיעה אצלי פריחה בכל הגוף עם חום קל. כשהגעתי לארץ אחרי יום וחצי לאחר הופעת הסימנים הגעתי לבית החולים והחליטו בגלל הפריחה והחום לאשפז אותי ולתת לי עירוי ותרופות אלרגיות כמו קורטיזון ואחרי יומיים שחררו אותי. הבדיקות דם היו תקינות ולא נמצא שום סימן לזיהום, כנ"ל גם בצילומי ריאות. עבר חודש מאז האישפוז המדובר וצצה לי שוב פריחה, הפעם רק בזרוע הימנית. כאשר ראיתי את הפריחה הקלה, נבהלתי והתחלתי לקחת במינון נמוך את הכדורים שאיתם שיחררו אותי מבית החולים. הייתה הטבה קלה אך זה עדיין לא עבר לגמרי. מאז אני חושש מאוד מהמחלה הנוראית ונמצא בחרדה קשה, אנא עזרו לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגל,
ד''ר ננסי אגמון לוין11/08/2008בין הסיפור שלך לבין איידס אין ממש קשר.
יחסי מין אוראלים עם אישה - הסיכון מאוד נמוך גם אם היא נשאית - האם היה סיכון שהיא תהיה נשאית?
התסמונת של הדבקה באיידס המלווה רק בחלק מהמקרים (ברוב המקרים אנשים לא מרגישים כלום) בפריחה, חום וסימני שפעת מתרחשת מספר שבועות לאחר ההדבקה, ולא אחת לשנה מספר שנים לאחר הדבקה.
זה נראה שהיו לך זיהומי חורף אופיינים ואולי אלרגיה המתבטאת בפריחה (על פי הטיפול שהוצע לך).
ולסיכום -
למה שלא תבדק - אחרי כמה שנים תקבל תשובה ותפסיק לדאוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהננסי- בהמשך לתשובתך
גל11/08/2008קודם כל תודה רבה על תשובתך ועל הנסיון להרגיע אותי. בכל מקרה...אני קצת התעמקתי באינטרנט בנושא של איידס ותופעות הלוואי והמקרה שתיארתי לך אצלי הוא ממש מתאים. איך תסבירי את זה שפריחה מופיעה אצלי על הגוף, פעם עם חום ופעם בלי חום? זה תסמין קלאסי זו םריחה שדומה לחצבת. זה הדבר היחידי שהרופאים ידעו להגיד עליה העניין הוא שחצבת זו פריחה שלא חוזרת. למיטב הבנתי המחלה תוקפת פעם אחת את הגוף וכשנרפאים ממנה היא לא חוזרת כעבור שבוע. עניין נוסך הוא שאם מדובר באלרגיה אז מדוע שהפריחה תופיע עם חום? ומדוע שהיא תופיע לי פתאום סתם בבית כעבור שבועיים ובלי חום? אני הבנתי שלאיידס אין תאריך, ואין סימנים מוגדרים. הוא יכול לתקוף בדרכים שונות כשהמאפיין בעיקרי שמופיע אצל רוב הנשאים הוא פריחה+חום ועוד כמה תוספות שאצל כל אחד הן משתנות לגבי המין האוראלי הבנתי שהתדירות בה מתגלים נשאים חדשים כתוצאה ממין זה היא נמוכה הרבה יותר ממין רגיל, אבל במקרה בו ניתן מין אוראלי לנשאית, במקרה ספיציפי כזה ההעברה היא 100 אחוז!! אם דבריי לא נכונים אנא תקני אותי, תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)