מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דקירה מסיכה ברחובלימור19/08/2008
שלום, אתמול קרה לי מקרה שמעדתי ביציאה מהרכב וכף רגלי נשמטה מהכפכף ודרכה חשופה על הכביש לצד המדרכה, ובמקום היו כ-2 סיכות תפירה זרוקות. לא ברור לי עם נדקרתי קלות, ואינני יודעת ממתי הסיכות היו מונחות שם. זה קרה בשעות הצהריים המוקדמות בשיא החום. שאלתי היא האם אפשר להידבק חלילה באיידס מסיכה לא חלולה? והאם במזג אוויר חם נגיף האיידס נהרס מהר יותר באוויר? תוך כמה זמן הנגיף אינו עמיד במזג אוויר חם גם אם נשא איידס נדקר בסיכה קודם ? אני באופיי היסטרית ומאד חוששת מאיידס, וכעת אני דואגת יותר כי אני מניקה. האם יש יסוד לחשש שלי או שאין אפשרות להידבק כך באיידס? ומה לגבי מחלות אחרות כצהבת? אני דרך אגב מחוסנת לטטנוס מלפני שנתיים, כך שלזה אינני דואגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחט ברחוב
ד''ר דניאל אלבירט20/08/2008על פי הסיפור שלך ניתן להסיק:
א. אכן את היסטרית.
ב. לא נראה לי סביר בשום צורה כי ניתן להדבק באיידס במקרה כמו זה המתואר.
ג. נכון שנגיפי הצהבת מסוג C ו B עמידים יותר אולם גם כאן הסיכון לא נראה סביר, מעבר לכך שמדובר בסיכות תפירה שאין סיבה לחשוב שהיו במגע עם דם של אדם בכלל וחולה בהפטיטיס B או C או HIV בפרט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)