מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נבדקתי בעבר אך עדיין חוששתת22/09/2008
שלום ד"ר, לפני כשנתיים בערך היו לי 2 מגעים לא מוגנים עם 2 גברים. נבדקתי כאשר עבר חודש- יצא שלילי לאחר מכן נבדקתי שוב לאחר חודשיים וחצי מפני שהתברר לי שחודש לא מספיק- יצא שלילי ולאחר 4 חודשים ושבוע בערך מהמגע האחרון נבדקתי שוב יחד עם בן זוגי כיום. יצא שלילי. כל הבדיקות בוצעו בועד למלחמה באיידס והיו בדיקות מהירות של החצי שעה (שנאמר לי ששולחים אותן גם לאליזה באיכילוב או בתל השומר אני לא ממש זוכרת). לא יצרו איתי קשר באף אחד מהמקרים הנ"ל משמע האליזה יצאה בסדר. למרות זאת כל כמה זמן אני פתאום "נזכרת" בנושא, ומתחילה לחשוש עד רמה של חרדה של ממש מהנושא. קראתי גם שלאחוז מהנבדקים תשובה אמיתית מתגלה רק לאחר חצי שנה וזה נתון שממש הפחיד אותי! מה לעשות? האם כדאי להבדק שוב אחרי שנתיים (שבהן הייתי עם פרטנר אחד בלבד שנבדק יחד איתי ויצא גם שלילי) כי כביכול אין לי באמת סיבה אמיתית כמו קיום מין לא מוגן בתקופה הזאת. יש בכלל סיבה לדאגה או 3 בדיקות שליליות יכולות להרגיע אותי למרות שבוצעו לפני שעברה חצי שנה? האם ניתן לסמוך על הבדיקות של הועד או ללכת להבדק בבי"ח? יש לציין שבכל השנתיים האלה לא הייתי חולה אפילו בשפעת פעם אחת (טפו טפו טפו) ולא היה לי חום בכלל וגם לא שילשולים מעבר ליום אחד (קילקול קיבה סביר להניח :S). חוץ מכמה פעמים שקצת כאב לי הגרון והצטננתי בחורף.. זה עוזר במשהו? בבקשה אימרי לי האם להבדק או פשוט לשכוח מהנושא ולנהל חיים נורמלים? תודה על תשובתך וסליחה על ההודעה הארוכה מאוד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה פעמים צריך להבדק?
ד''ר ננסי אגמון לוין22/09/2008רק פעם אחת מספיקה - 8 שבועות היום ו 12 לפני שנתיים בכדי לקבל תשובה וודאית חד משמעית וסופית. ולכן נכון לבדיקה שביצעת לאחר 4 חודשים היא סופית.
אבל.....
ברפואה יש תמיד אבל.
ואין אף פעם 100%.
ולמרות שאני משוכנעת שבן זוגך הוא נאמן מסור ונפלא הרי לא אוכל לתת לך תעודת אחריות כמו שלא אוכל לתת לכל אדם אחר.
לסיכום -
לגבי שני המגעים המסוכנים שהיו לך לפני שנתיים - אין לך מה לחשוש.
משם והלאה..... ???? את יודעת יותר טוב ממני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר!! לגבי בן זוגי
ת23/09/2008אני ממש לא חוששת, הוא האדם הכי אמין בעולם ושנינו נבדקנו יחד לאחר 3 חודשים של נאמנות זל"ז וראינו את התוצאות אחד של השני... אז אין טעם להבדק שוב מפני שנבדקתי באותה תקופה לפני שעברה חצי שנה? אני יכולה להיות רגועה במאת האחוזים? יכול להיות שיש לי פוביה בגלל המחשוב המטרידות האלו? תודה ד"ר, אתם עושים עבודת קודש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)