מתי לבצע קומבו?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתי לבצע קומבו?
    אורי12345
    25/10/2008

שלום 1. מה תחום הזמן (חלון) האופטימלי לביצוע בדיקת קומבו ומה אמינות התוצאה אם הבדיקה מבוצעת בתקופת חלון זו? 2. אם הבדיקה מבוצעת 17 יום לאחר המגע מה אמינותה באחוזים? 3. אם הבדיקה מבוצעת 24 יום לאחר המגע מה אמינותה באחוזים? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתי לבצע קומבו?

הוספת תגובה

• לאורי שלום,

ד''ר ננסי אגמון לוין
    25/10/2008

נדמה לי שכבר ענינו על השאלה הזאת אי אילו פעמים.
    האמינות של קומבו מאוד מאוד גבוהה, קרובה ל 99% לתקופה שבין 14 יום לבין 6 שבועות לאחר מגע מיני, וכמובן לאחר 8 שבועות היא שווה לבדיקת אליזה, רגילה ולכן גם מאוד מאוד אמינה.
    אבל וזה אולי הדבר החשוב ביותר לכל ה"מסתמכים" על קומבו.
    הקומבו הוא כבר שלב אחד מאחור מדי, למי שנדבק כבר אין מה לעשות - ולכן אין זה פתרון של קסם.
    למי שנחשף וצריך טיפול מונע הוא צריך אותו תוך 48 שעות מהחשיפה ואין שום בדיקה בשלב הזה. ולמי שנדבק - הוא נדבק וזהו.
    אבל בכל זאת תשובה שלילית של קומבו אחרי 17 יום או 24 יום היא שלילית לאותו מגע מיני אחד שארע בלוח הזמנים. כל מגע והסיכון שלו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ברור לי...

אורי12345
    26/10/2008

דר אלבירט כתב בתשובתו למישהו כאן: "בדיקת קומבו (בדיקה שנותנת תשובה עד שבועיים מחשיפה) היא אמינה לחלוטין בתנאי שבוצעה במקום אמין ומורשה! אני ממליץ לך כי תיפני לאחד ממרכזי האיידס כלינק זה ותעשי בדיקה כעבור חודשיים מהחשיפה (וזה חינם) או שתפני למרפאה פרטית (בתשלום) ותעשי קומבו כעבור 10-14 יום מהחשיפה! אין קיצורי דרך." מה שלא ברור לי זה תקופת החלון. את כתבת שניתן להבדק קומבו בין 14 יום מהחשיפה ל 6 שבועות. דר אלבירט כתב כי ניתן להבדק בין 10 יום ל 14 יום??? או שהוא התכוון החל מ10 יום או 14 יום? והוא גם כתב עד שבועיים מהחשיפה... לסיכום לא ממש ברור לי מהי התקופה (החלון) בה אני יכול לסמוך על תוצאות הבדיקה (שכאמור ביצעתי 17 יום ו 24 יום לאחר המגעים שהיו לי - התשובה היתה שלילית). תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוסף

אורי12345
    26/10/2008

באתר של תפוז בפורום "איידס" כתב נציג הוועד תשובה למישהו ב - 26/10/08 20:55

"בדיקת קומבו ניתן לבצע 6-21 ימים לאחר המגע אך כדי לקבל תשובה מהימנה יש לבצע את הבדיקה הרגילה לאחר שייעברו חודשיים מהמקרה"

האם באמת זוהי תקופת החלון לקומבו 6 - 21 יום? את כתבת שניתן לבצע עד 6 שבועות...

מה נכון??

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחכה לתשובה - בבקשה

אורי12345
    31/10/2008

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו