שאלה דחופה!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה דחופה!!
    דניאלה
    30/10/2008

שלום יש לי שאלה לפני כמה זמן נכנסתי לחדרו של אחי כדי לארגן וראיתי נייר טואלט על השטיח. הרמתי אותו כדי לזרוק לפח וראיתי שבתוך הנייר היה קונדום. גם נגעתי בקונדום בלי כוונה. זרקתי את זה לפח ושטפתי ידיים. אני מאוד מודאגת לגבי הידבקות מאותה אישה שאיתה הוא קיים יחסי מין כי על אחי אני דיי סומכת ויודעת שהוא משתמש בקונדום כל הזמן. האם יש סיכוי להידבק אם נגעתי בקונדום?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה!!

הוספת תגובה

• קונדום ישן,

ד''ר ננסי אגמון לוין
    30/10/2008

הסבירות נמוכה שהנגיף שרד - אם כי אינני מכירה ספרות מקצועית על הנושא, אך הייתי מעריכה שאם קיים בכך סיכון הוא בעיקר לגבי הזרע שבקונדום ולא מהפרשות האישה שבוודאי התייבשו.
    הייתי מציעה לאחיך לשמור קצת יותר על הגיינה אם מישהו אחר מנקה את חדרו.
    ולגביך לא נראה לי שיש כלל סיבה לחשוש, מלגעת בנגיף האיידס לא נדבקים צריך שהוא יחדור לגוף, במילים אחרות אפילו אם תכולת הקונדום היתה נשפכת על ידך לא הייתי מוטדרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשת הבהרה

לי
    05/11/2008

דר, קודם כל תודה רבה על תשובתך!! גם מתגובות ושאלות נוספות שקראתי בפורום נוכחתי לדעת שאת פשוט מדהימה ומקסימה!! קראתי את תשובתך ונרגעתי מאוד אך דבר קטן נוסף מפריע לי. כתבתי שהקונדום היה בתוך נייר טואלט אז איך בעצם יוכלו הפרשות האישה להתייבש? ודבר נוסף, האם קיימת סבירות שהנגיף שרד בכלל? כי הרי ידוע שהנגיף אינו שורד מחוץ לגוף אלא כמה דקות או שעות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ענית לי....

לי
    07/11/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לוגיסטיקה

ד''ר ננסי אגמון לוין
    08/11/2008

הקונדום בא במגע עם הפרשות האישה מבחוץ - אלה מתיבשות במהירות, בעיקר אם הוא מונח בתוך ניר טואלט.
    הזרע ונוזליו נמצא בתוך הקונדום - הם מתיבשים יותר לאט.
    כן, הנגיף לא שורד באויר זמן רב.
    לסיכום - החשיפה הזאת היא מחוץ לטווח הסכנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו