פטריה בפה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פטריה בפה
    שירה
    04/11/2008

שלום רב, מזה מס' שבועות אני סובלת מפטריה בפה (כנראה סוג של קנדידה) , הדבר אף אושר במשטח לשון שנתן לי רופא המשפחה. חשוב לי לציין שאני משתמשת תקופה ארוכה במשאף עם סטרואידים (סמביקורט) ועד כה לא שטפתי אף פעם את הפה לאחר שאיפה . לדבריי הרופא משאפים מהסוג הנ"ל עלולים לגרום לפטרת בריריות הפה. אם אני מפסיקה להשתמש זה נחלש ונעלם ויכול לחזור משימוש אחד אפילו . לאחרונה עלו בי חששות , אולי מדובר באיידס ..הבנתי עפ"י שיטוטתי פה בפורום שהסימן הראשון לאיידס זו קנדידה בפה. יש לי כמה עיגולים לבנים קטנים בקצה הלשון ... היום התחלתי בטיפול שהרופא נתן לי של כדורי מציצה למשך 10 ימים . שאלתי היא : מתי סממן כזה הופך להיות מדאיג ? איך מופיעה קנדידה אצל חולי איידס ? האם היא מתפשטת ללא הפסקה או שמא זה יכול להיות כמה עיגולים קטנים לבנים כמו שיש לי...? האם הפטרת אצל חולי איידס היא בכל הפה בצורה קיצונית... אשמח אם תוכלו להרגיע אותי במעט , אני ממש לחוצה, תודה, גלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פטריה בפה

הוספת תגובה

• המשך להודעה...

שירה
    04/11/2008

חשוב לי לציין כי אני שוטפת לאחרונה את פי לאחר כל שימוש במשאף אך הפטרת עדיין ממשיכה . היא מפסיקה רק אם אני מפסיקה לגמרי את השימוש . לעיתים היא מפסיקה לשבוע שבועיים ושימוש אחד עם שטיפת פה לא עוזר והיא חוזרת!. גלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטריה בפה ואיידס

ד''ר ננסי אגמון לוין
    07/11/2008

גלי שלום,
    פטרת של הלשון זה ממש לא סימן ראשון של איידס אלא ביטוי מאוחר של המחלה ברוב המקרים.
    לעומת זאת משאפי הסטרואידים בהחלט משנים את הפלורה (מאזן החיידקים הטבעי) בפה ומאפשרים לפטריה לפרוח - זו נראית לי הסיבה ואת מקבלת טיפול טוב.
    .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר ננסי אשמח אם תשיבי..

שירה
    14/11/2008

שלום ד"ר ננסי , בהמשך להודעה הקודמת על כך שיש לי פיטריה בלשון . אני מקבלת טיפול כבר 10 ימים . כדורי מציצה בשם אורלטן למשך 3 פעמים ביום ..מרבית הפיטריה עברה אך יש עדיין 2 נעיגולים קטנטנים בקצה הלשון התחומים בפס לבן . בתוצאות המשטח שעשיתי גילו Candida Albicans צמיחה דלה.. הרופא איפשר לי להמשיך ליטול את כדורי המציצה למשך עוד שבוע . מטריד אותי שהפטרייה לא עוברת קליל. הסיבה שזה מטריד אותי היא שהבנתי כפי שרשמתי בהודעה הקודמת שפיטריה היא אחד מתסמיני האיידס ואני חוששת כי יצא לי לבצע מין אוראלי בגבר לפני כ- 6 שנים והוא גמר לי בפה ואני ישר רצתי ושטפתי , ימא לנו להיות בסוג של מגע כזה 3 פעמים . אני לא יודעת אם זה חשוב אבל לפני שנפגשתי איתו צחצחתי שיניים כשעתיים לפני המפגש ...האם מנסיונך הסיכוי להידבק באיידס ממין אוראלי הוא גבוהה??? חשוב לי לציין שהקשר ביננו היה לפני כ-6 שנים ומאז הוא התחתן וכבר יש לו ילד... ומהי בכלל צמיחה דלה בפיטרייה ??? האם אצל חולי איידס היא מתפשטת בצורה יותר אגרסיבית... בבקשה תרגיעי אותי , אני כ"כ לחוצה מזה ..אני ממש מקווה שהסיכויים להידבק ממין אוראלי הם קטנים כי בי נשבעתי שלעולם לא אעשה זאת ללא קונדום יותר. אודה לך מאוד אם תוכלי להשיב לי ולהפיג מעט מחששותיי. גלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משהו נוסף...

שירה
    14/11/2008

האם יתכן שלוקח לפיטרייה כ"כ הרבה זמן לעבור???? גלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מין אוראלי, איידס ופטריה על הלשון..

ד''ר ננסי אגמון לוין
    15/11/2008

הסיכון להדבק ממין אוראלי הוא מאוד מאוד מאוד נמוך, עם זאת הייתי נזהרת גם במגע שכזה.
    הסיכון לפטרת של הפה קיים בזיהום מתקדם באיידס אבל גם בהמון מצבים אחרים, וזה סתם מצב שכיח אחרי נטילת אנטיובטיקה או שימוש במשאפי אסטמה וכו' ללא שום קשר לאיידס.
    פטריות בכלל ובפה בפרט הן קשות ועקשניות לטיפול ללא קשר לאיידס.
    נראה לי שאת יכולה להרגע ולהבדק.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר ננסי

שירה
    15/11/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת ברשותך...

שירה
    16/11/2008

ד"ר ננסי שלום , יש שני דברים שהייתי רוצה להמשיך ולשאול אותך בנושא הפטרת ...(סליחה מראש על כך שאני קצת נודניקית בנושא) 1. מה הכוונה זיהום מתקדם באיידס ? האם לפני הפטרת היו מופיעים תסמינים נוספים ? 2. מדוע הפטריות הללו הן כה עקשניות , מה הסיבה לכך?? תמיד כשנדמה לי שזה הולך להסתיים צומח לי עוד עיגול קטנטקן ותמיד בקצה הלשון ...האם יש טיפול יותר יעיל מהאורלטן? אשמח אם תוכלי להשיב לי גלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספירת דם- בהמשך להודעות שכתבתי

גלי
    16/11/2008

ד"ר ננסי שלום , סליחה שכל פעם אני נזכרת בעוד משהו :) רציתי להוסיף שעשיתי בדיקות כלליות לפני כ- 4 חודשים בספירת הדם מופיע פעמיים את המילה לימפוציטים : פעם אחת כתוב Lymphocytes # והגבול העליון הוא4.8 והתחתון הוא 1 ואני נמצאת ב-3.8 . ופעם נוספת כתוב Lymphocytes % הגבול העליון הוא 44 והתחתון הוא 11 והתוצאה שלי היא 40.9 הרופא אמר לי שהתוצאות תקינות ...האם זה נחשב ספירה נמוכה או בסדר .. אשמח אם תוכלי לעזור לי להבין . הרופא בד"כ לא מסביר אם זה נמוך או גבוהה בשבילו מספיק שזה לא יצא מהתחום . ומדוע מופיע פעמיים לימפוציטים ? תודה גלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלי, גלי...

ד''ר ננסי אגמון לוין
    23/11/2008

פטריות הן תמיד עקשניות.
    לימפוציטים ושאר מרכיבי הדם תמיד מופיעים גם באחוזים וגם במספר אבסולוטי - עוד תהיי רופאה עם כל השאלות הללו.
    לדעתי ספירת הלימפוציטים שלך תקינה, כלומר אין לך חסר לימפוציטים שמופיע במחלת האיידס, וגם במחלות אחרות. .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפטרת בפה ממשיכה ...

גלי
    03/12/2008

ד"ר ננסי שלום , אני מצטערת שאני נודניקית עם העניין הזה אבל רציתי להתייעץ עימך שוב. הפטרת שיש לי בפה שהיא כביכול פטרת שיטחית אינה מחלימה , לאחר שסיימתי 2 קופסאות של אורלטן שלא הועילו , הרופא נתן לי מרשם לניסטטין רדי מיקס שזה מעין טיפות שאני שמה על הלשון , הוא נתן לי את זה למשך 30 יום . השתמשתי בזה שבוע וחצי , הפטריה עברה אז הפסקתי ... לאחר מס' ימים היא חזרה שוב ו"תקפה באותן נקודות בדיוק כמו פעם קודמת. בנוסף , אני נוטלת עכשיו גם אנטיביוטיקה ציפרודקס עקב חיידק בשתן .. גם הניסטטין עוד מעט נגמר לי . ד"ר ננסי , אני כבר קצת יותר מחודש מקבלת טיפול לפטריה הזו ולמעט שבוע אחד שבו היא נעלמה אין הקלה ..היא חוזרת . האם זה מעיד על כשל חיסוני . קראתי באינטרנט באם CD4 הוא 350 יכולים להופיע תופעות אלו . כפי שכבר הבנת מהודעותיי הקודמות אני מאוד חרדה מאיידס . חשוב לי לציין 2 דברים : 1. אני סובלת מפטריה ואגינלית אחרי כל שימוש באנטיביוטיקה , אבל אני מקבלת טיפול וזה עובר . 2. הפסקתי את השימוש במשאפים סטרואידים כבר לפני כחודש אך הפיטרייה טרם נעלמה... כמו שכבר אמרתי , הפיטריה לכל אורך התקופה הנ"ל נראית שיטחית..ובתוצאות המשטח אף היה כתוב צמיחה דלה. האם ייתכן שפיטריה אינה נגמרת אחרי קצת יותר מחודש ???? מה הסיבה לכך שהיא מסתיימת לשבוע וחוזרת ? האם יתכן שבגלל שלא סיימתי את הטיפול ? לפי מיטב ידיעתך , האם נשאי או חולי איידס סובלים לפני הפיטריה מתסמינים מוקדמים יותר ? אני שוב מצטערת שאני קצת מטרידה עם שאלות ...אבל אני אודה לך אם תביני את חששותיי ותוכלי להשיב לשאלות שהעליתי כאן . תודה , גלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפיטריה מופיעה אצלי בקצה הלשון בלבד

גלי
    03/12/2008

2 או שלושה חצאי עיגולים שמתחילים קטן ומתרחבים עד שנעלמים..סביב חצאי העיגולים יש פס דק לבן שתוחם אותם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלי היקרה.

ד''ר ננסי אגמון לוין
    08/12/2008

1. לכי להבדק לאיידס היום !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - רק כך יפסקו החששות.
    2. הסיבה לפטרת מורכבת וזה אינו הפורום המתאים אבל אנסה לענות לך בקצרה - הנטיה לפטרת של העור והריריות (למשל ואגינה או פה) הינה אישית - כלומר יש הבדל בין אנשים והינה שכיחה מאוד. לאנשים שיש להם נטיה לכך הפטריה נוטה לחזור - או בקיצור קשה להפטר מפטריות. במיוחד אם משתמשים בתכשירי סטרואידים מכל הסוגים (שגורמים לדיכוי חיסוני מקומי או כללי ואז הפטריה משתוללת) או אם לוקחים אנטיובטיקה שהורגת חיידקים "רעים" אבל גם חיידקים "טובים" ולכן מאפשרת לפטריה להשתולל.
    ומכאן, שיש לך נטיה כזאת, קודם לקחת סטרואידים ועכשיו את לוקחת אנטיביוטיקה - אז מה הפלא.
    הקשר לאיידס - במקרה שלך נראה לי קלוש.
    מה לעשות - אנא פני שוב לרופא שלך, הייתי מנסה להתמודד עם הפטריה ולהמנע מאנטיביוטיקה או סטרואידים במידת האפשר - ואי אפשר לקחת טיפול לפטריה בו זמנית, ובמידה הצורך ניתן גם לקבל טיפול תרופתי לפטריה אם כי אני בספק שמצבך כה קשה שטיפול כזה נדרש.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלי,גלי

דני
    06/12/2008

חבל עלייך ועל האנרגיות שאת משקיעה בחרדות מיותרות.גם אני לאורך זמן,וזמן ארוך סחבתי חששות שמה נידבקתי באידדס.הרבה הרבה ימים ולילות חייתי בתחושה שכל תופעה שעוברת בגופי האיידס "מתקדם" בצעדי ענק ואו טו טו חיי ניגמרים.איזו טעות קשה,כמה מיותר לעבור יום אחד מיותר בחרדות אין סופיות.עצתי לך,לעשות בדיוק מה שאני עשיתי למרות הפחד שמשתק.לגשת לאגודה למלחמה באיידס,לעשות בדיקה אנונימית,לקבל תשובה שלילית ולחזור מהר!! לשיגרת החיים שלך.את לא תצאי מזה.רואים שאת בחרדה קשה ומיותרת.אין חכם כבעל ניסיון!!! בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאה של cd4-300 בבדיקות

רנה
    21/04/2009

שלום דוקטור,
    קרוב שלי נשא איידס,בערך 4 או 5 שנים,גילו זאת אצלו עקב פטריה טורדנית בפה.
    במשך זמן מה ספירת הcd4 שלו עמדה בבדיקות על 600,ולאחרונה ירדה ל300 ואף ל250.
    בבית החולים אמרו לו שהוא צריך להתחיל לקחת את הטיפול(עד כה לא קיבל כדורים)
    האם יש דרך להימנע מכך?האם לטיפול יש תופעות לוואי?,האם מסוכן למשוך את זה?
    הוא ירד במשקל לאחרונה,ומדווח על עייפות וחולשות,שייכנו תופעות אלו לעובדה שהוא עובד קשה.
    בקיצור,האם להתחיל את הטיפול,או שדרך תזונה וכ'ו ניתן לקנות עוד זמן?
    תודה
    רנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

שגיא
    02/07/2009

שאלה לדוקטור אגמון .

כמה זמן מחזיק נגיף האיידס בחוץ ?
    לא במחזור הדם ,אלא בחוץ על כלי עבודה כלשהו של רופא ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

שגיא
    02/07/2009

המשך לשאלה :
    הכוונה לנגיף בכל מקום ובכל מצב למשל באויר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו