מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ביצוע מין אוראלי בנשא איידסמירב05/11/2008
לפני כשבועיים הכרתי בחור, ירדתי לו במשך דקה וחצי (לא הייתה שפיכה), ואף ביצענו נשיקה צרפתית בלהיטות. לפני מספר ימים הוא התוודה בפני שהוא נשא איידס שנתיים. 1)האם אני יכולה להיות רגועה לנוכח מה שהתבצע באותו אקט מיני? או שעלי לגשת בדחיפות לבצע בדיקה? 2) האם אני יכולה להמשיך בקשר רומנטי אם אותו בחור? ואלו דברים כדי שאמנע מלעשות איתו? תודה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תכנסי דחוף!!!
איתן05/11/2008מאחר ולא תמיד עונים פה בתכיפות יומיומית וכי המקרה שלך דורש תגובה מיידית אנסה לסייע לך: קודם כל, מעריץ ומעריך על זה שאת מוכנה לשקול להשאר בקשר רומנטי עם אותו בחור נשא איידס....חרף העובדה שלא סיפר לך את מצבו הבריאותי וסיכן אותך... אני לא יודע על מה זה מעיד...על טיפשות מצידך או על אהבה מסנוורת, על חמלה ואמפטיה או כולם יחד... ומבחינה בריאותית: נשיקה צרפתית לא מעבירה את הנגיף בגלל הרוק שמנטרל. במקרה שלך, כצד המוצץ, יש סיכון לחשיפה לנגיף, אך לא גדול שהרי יש ברוק משהו מנטרל ועל תשאלי אותי על הסתברויות כי גם פרומיל אחוז לאחד שנדבק שווה למאה אחוז עבורו. בנוסף, לא בכל חשיפה לנגיף יש הדבקה (מאוד תלוי בעומס הנגיפי בגופו ובמזל שלך - מי יודע, אולי את באחוז שקיים בתוכו הקולטן שלא מאפשר חדירה של הנגיף לגוף). מאידך, וזה לרעתך, גם שאין שפיכה יש עדיין שפיכה מוקדמת שלא תמיד מורגשת אצל הצדדים שנקראת PRE CUM ואני מקווה שלא כך המצב במקרה שלך. המלצתי: הייתי מציע לך ללכת לחדר מיון ולהתייעץ אם המקרה שלך נופל בקטגוריה של מתן PEP - טיפול מונע נגד איידס ובתנאי שלא חלפו 72 שעות מהאירוע ואת יכולה לבוא עם אותו בחור לאמת שהוא אכן נשא ושלא מתח אותך. רק כדי להרגיע אותך: ידועים מספר מקרים בודדים בעולם עם אירוע של הדבקה במין אוראלי..אבל עדיין...עדיף למנוע לפי ולא אחרי...כי זה כבר בידיים של בורא עולם ורק שלו. רפואה שלמה ולוואי ואת נקייה...וזה מה שהאינטואיציה שלי מהבטן אומרת...אבל...ויש אבל גדול...אם תצאי מזה נקייה..תפיקי מזה את הלקח...כי לא שווה לאבד חיים שלמים ברגע..בשביל רגע אחד של הנאה..תהיה עצמת האורגזמה אשר תהיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת אינפורמציה חשובה
איתן05/11/2008במידה והתעוררת מאוחר וחלפו בין שבועיים לשלושה מרגע האירוע המסוכן (הטיפול המונע, כאמור, שגם ככה אני בספק אם היו מאשרים לך אותו בגלל התופעות לוואי החמורות שלו בהשוואה לסיכון הנמוך להדבקה) מומלץ שתעשי בדיקת קומבו באחד מבתי החולים - מומלץ תה"ש או איכילוב שאמינה ב - 96 אחוז ואולי אפילו קצת יותר. כדי לסגור את תקופת החלון, מומלץ שתעשי בדיקה חוזרת - אלייזה, חודשיים מרגע המגע. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמין אוראלי עם נשא איידס
ד''ר ננסי אגמון לוין07/11/2008הסיכון באקט שתארת כל כך נמוך שיש להניח שלא הייתי ממליצה על טיפול מונע גם אם היית מגיעה אלי תוך 48 שעות, אבל בוודאי שלאחר שבועיים אין בכך צורך.
אני מציעה :
1. לבן הזוג שלך, כל הכבוד על הווידוי - אבל יקירי, אנא עשה זאת בפעם הבאה בזמן אמת - אתה יודע את זמן האמת הוא מיידי.
2. לשניכם, במידה והקשר בינכם עתיד להמשך, אנא הקפידו על שימוש בקונדום. אין שום מניעה להתנשק לגבי מין אוראלי הסיכון הוא מאוד מאוד מאוד קטן - ויתכן וכאשר תגיעו לייעוץ משותף נוכל להעריך על פי כל המדדים מה ואיך ניתן לעשות - ייעוץ כזה ניתן לקבל בכל מרכזי האיידס, יתכן ונכון לפנות למרכז בו מטופל בן הזוג.
3. בכל מקרה בו יש ספק - חשיפה מסוכנת. עליך, מירב לפנות לייעוץ בזמן אמת - 24 שעות גג!
אינני יודעת מה טיב היחסים בינכם, אבל ליוויתי הרבה מאוד זוגות כמוכם (דיסקורדנטים בשפתנו), אשר ניהלו חיים טובים פוריים, הביאו לעולם ילדים בריאים! כאשר בן הזוג הבריא נשאר בריא! והם מנהלים חיי משפחה נפלאים ופוריים, ומוגנים!!!! - בעיני האהבה תמיד מנצחת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)