לא הבנתי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא הבנתי
    דנה
    16/11/2008

שלום ד'ר ננסי זה שלא כתבת כלום זה אומר שאי אפשר להדבק? קרה לי שוב מיקרה מאוד דומה ואני מבקשת שתכתבי לי גם עם השאלה שלי נראת לך טיפשית כמו שכתבתי אני עובדת עם נוער שרובו אתיופים (לפי מה שהבנתי הם שייכים לקבוצות הסיכון) אחד הילדים חתך את היד עם סכין ונזל לו המון דם, בקשתי שיכניס את היד מתחת למים והמים השפריצו קצת עם זה נגע לי בעין או בפה בהנחה שיש דם יש אפשרות להדבק? מצטערת שאני חופרת לחוצה מאוד תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא הבנתי

הוספת תגובה

• לדנה שלום,

ד''ר ננסי אגמון לוין
    23/11/2008

נתז של דם לעין, מאדם שהוא נושא את הנגיף נחשב לחשיפה מסוכנת (אם כי הסכנה מאוד מאוד קטנה)- אנחנו בכל זאת ממליצים על בדיקה דחופה של מקור הדם, וטיפול מונע במידת הצורך.
    אבל כמובן הדם ולא מים צריכים להגיע לעין,
    ובעיקר בעיקר בעיקר , ומקור הדם צריך להיות נשא.
    אני מאוד רוצה להרגיע אותך ולומר לך שלהערכתי אין סיכוי שנדבקת ואני באמת מאמינה בכך, אבל לא באמונה עסקינן אלא ברפואה - אז אנא לכי להבדק - אני מניחה שהכל יהיה בסדר, ספרי לנו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו