נשא איידס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נשא איידס
    לי
    27/11/2008

שלום. אח שלי נשא איידס וגילינו זאת לא מזמן. הוא גר יחד איתנו בבית כרגע ויש לי מספר שאלות. אני והוא משתמשים באותה מקלחת ובאותם שירותים והשאלה שלי היא כזאת האם יש סיכוי להידבקות כתוצאה משימוש משותף במקלחת/ שירותים.? האם יש צורך לנקות את השירותים יותר פעמים? האם בכלל אנו (בני המשפחה) צריכים לנקוט אמצעי זהירות מיוחדים? אשמח לתשובה מהירה. תודה. ליאת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נשא איידס

הוספת תגובה

• אשמח לתשובה...

לי
    09/12/2008

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משפחה ואיידס

ד''ר ננסי אגמון לוין
    15/12/2008

ליאת שלום,
    זו חוויה לא קלה לגלות שלאחד מבני המשפחה שמתגורר איתך באותו בית יש מחלה קשה ומדבקת.
    לכן המשפט הראשון והכי חשוב ואולי היחיד שאת צריכה לזכור הוא ש - בני משפחה לא נדבקים. אין בעיה להתקלח באותה מקלחת, להשתמש באותם שירותים (שתן וצואה בכלל לא מדבקים), אין בעיה לאכול מאותם כלים וכו.
    אין גם בעיה לישון באותה המיטה (לבני זוג) לנשק ולחבק ולאהוב ואפילו לטפל במישהו חולה.
    בכל זאת ישנם כמה דברים שצריך לדעת -
    דם - של כל חולה במחלה מדבקת איידס הפטיטיס או אחרת הוא חומר מדבק - הוא כמובן צריך לחדור לגוף מה שלא קורה גם אם אחיך ידמם במקרה.
    מה כן צריך לעשות -
    1. להמנע משימוש משותף במברשת שיניים או סכין גילוח.
    2. במידה ויש דימום (נניח מנפילה או חבלה) יש לטפל בדימום לאחר לבישת כפפות - או שקית נילון חד פעמית - אבל זה כמובן דבר מאוד נדיר אם אחיך יחתך למשל הוא ישטוף את ידיו וינקה אחריו בעצמו.
    3. אין צורך בחיטוי מיוחד מים וסבון זה לגמרי מספיק.
    אנחנו, צוות הרופאים המטפלים באיידס נשמח לייעץ לכם באופן ישיר - בכל אחד מהמרכזים, ובוודאי במרכז בו אחיך מטופל, או בוועד למלחמה באיידס.
    נשאי האיידס כמו כל אדם שמגלה שיש לו בעיה רפואית זקוקים מאוד לתמיכה ועזרה של משפחתם. אין כל סכנה בחיים משותפים עם נשא איידס ולכן הורים חולי איידס מגדלים את ילדיהם הבריאים, בני זוג נשארים ביחד גם אם רק אחד מהם נשא, וכך הלאה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו